Fundatia Special Olympics din Romania, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania si in parteneriat cu Fundatia “Pentru Voi”, are placerea sa anunte Jocurile Regionale Special Olympics 2012, dedicate persoanelor cu dizabilitati intelectuale, care vor avea loc intre 8 si 10 octombrie, la Timisoara. Jocurile fac parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul carora incercam sa oferim sansa cat mai multor sportivi Special Olympics, cu abilitati reduse, de a participa la competitii sportive.

La eveniment si-au anuntat prezenta peste 200 de  participanti, dintre care 150 sunt sportivi cu dizabilitati intelectuale, iar restul  antrenori, profesori, voluntari si parinti, din Arad, Bihor, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures, Satu-Mare si Timis.

Delegatiile vor fi intampinate in cursul zilei de miercuri, 8 octombrie, pentru ca in ziua de 9 octombrie sa inceapa impartirea pe grupe valorice, iar pe 10 octombrie sa se desfasoare finalele si festivitatile de premiere.   

Programul Jocurilor Regionale va include:

# Competitie de Gimnastica – traseu aplicativ, desfasurata la Universitatea Politehnica Timisoara, marti, 9 octombrie, in intervalul orar 9,00 – 12,00 .

# Competitii de inot asistat si inot  liber (10m si 25 m inot  asistat,  25m procedeu si 50m crawl), desfasurate  la Complexul de Natatie al Universitatii Politehnica Timisoara in intervalul orar 13.00-15.00 marti si 9,00-13,00 miercuri;

# Competitii de bocce, in incinta Universitatii Politehnice Timisoara, in intervalul orar 13,00- 16,30 marti si 9,00-14,00 miercuri, la Sala „Constantin Jude”.

Suportul tehnic al competitiilor va fi asigurat de catre specialisti ai Fundatiei Special Olympics Romania si ai Fundatiei Motivation Romania, cat si de studenti voluntari ai  Facultatii  de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Competitiile se vor desfasura la Universitatea Politehnica Timisoara si Sala “Constantin Jude”, prin bunavointa gazdelor noastre, carora dorim sa le multumim pe aceasta cale.

Am fi onorati sa va avem alaturi de noi la acest eveniment special de celebrare a abilitatii, fair-play-ului si incluziunii.

Pentru mai multe informatii si/sau alte detalii va rugam sa ne contactati, Katharina Kiss, Director Programe, Fundatia Special Olympics din Romania, email: k.kiss@specialolympics.ro, tel: 0740.165.459.

 
***
Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics, miscare ce contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, incurajand comunicarea prin sport. Special Olympics ofera persoanelor cu nevoi speciale sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii nostri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si ai comunitatii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate, incredere in sine si bucuria de a trai. www.specialolympics.ro

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 13 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 400 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabiliati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 10 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Cel mai recent program lansat de Fundatia Vodafone este Voluntar de profesie, prin intermediul caruia 18 persoane au renuntat la locul lor de munca pentru a se dedica unei organizatii non profit din Romania. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro.

Fundatia „Pentru Voi” isi propune cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati intelectuale si familiilor acestora. În prezent sprijină 183 astfel de persoane în cadrul serviciilor sociale pe care le administreaza: centre de zi, locuinte protejate, servicii respiro, servicii la domiciliu. Pentru mai multe informatii accesati www.pentruvoi.ro