Centrul National de Voluntariat Pro Vobis in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat anunta lansarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului, editia 2008.

SNV va avea loc in acest an in perioada 14-20 aprilie. Ajuns in Romania la editia cu numarul 7, evenimentul are extindere nationala si este organizat de Centrul National de Voluntariat Pro Vobis, in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat.

SNV 2008 va marca sfarsitul Campaniei Nationale de Promovare a Voluntariatului ‘E timpul sa fim altfel: Faptele nobile nu sunt pe bani’, lansata in noiembrie 2007.

CE ESTE SNV?

Pe parcursul celor sapte zile, partenerii si colaboratorii evidentiaza importanta voluntariatului pentru comunitate si gasesc idei creative pentru a face acest lucru. Fie ca ca este vorba de targul de voluntariat Voluntexpo sau de alte activitati precum marsuri, campanii de informare, punerea in scena a unor piese de teatru, activitati de voluntariat public, ateliere sau dezbateri pe tema voluntariatului, SNV reuneste un numar din ce in ce mai mare de simpatizanti in fiecare an: voluntari, organizatii, institutii publice, scoli si licee, firme sau grupuri informale.

Saptamana Nationala a Voluntariatului este un eveniment cu traditie in SUA, Anglia, Australia. In Romania, SNV a ajuns in 2007 in 28 de localitati, iar numarul organizatiilor, institutiilor partenere si al voluntarilor direct implicati creste an de an.


CUM TE POTI IMPLICA?

Si tu poti contribui, aducand SNV in orasul tau. Daca faci parte dintr-o organizatie, institutie, sau companie, dintr-un grup informal sau daca esti doar o persoana care crede ca prin fapte mici se poate schimba ceva, te invitam sa ne contactezi si sa te alaturi partenerilor SNV din toata tara si miilor de voluntari de toate varstele.
Scrie un email la programe@provobis.ro sau suna la0788-326-966 si spune-ne care este ideea ta! Pro Vobis iti va furniza mai multe informatii despre eveniment si iti va oferi sugestii pentru a-ti pune ideea in practica. Scrie-ne pana pe 7 aprilie 2008 si activitatea ta va aparea in calendarul national SNV!


CARE ESTE PROCEDURA?

Data SNV este stabilită în fiecare an de către Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat şi evenimentul este anunţat public. Pro Vobis lansează evenimentul şi recrutează colaboratori în localităţile unde nu există centre de voluntariat, pentru a asigura o acoperire cât mai largă a evenimentului. Partenerii SNV vor trimite descrierea activitatilor pe care le pregatesc iar Pro Vobis va asigura dimensiunea nationala prin marcarea acestor activitati intr-un calendar national SNV.