Directia de Sanatate Publica Tulcea si Fundatia Baylor Marea Neagra va invita sa participati la evenimentele dedicate Memorialului Lumanarilor Aprinse, sambata, 16 mai, la ora 11.00 In sala Jean Bart a Consiliului Judetean.

Memorialul reprezinta una dintre cele mai vechi campanii mondiale de lupta Impotriva HIV si SIDA; este un program al Consiliului Mondial al Sanatatii. Inceput in 1983 si sustinut In peste 115 tari, in a treia duminica a lunii mai, Memorialul da nu numai posibilitatea de a comemora victimele bolii, dar si oportunitatea de a sensibiliza si mobiliza comunitatile, de a Incuraja educatia si dialogul, de a dezvolta politici de sanatate.

Pentru a doua oara In judetul Tulcea, Memorialul Lumanarilor Aprinse va fi marcat printr-o serie de evenimente speciale.

Elevii Liceului de arta “George Georgescu”  din Tulcea vor sustine o expozitie de pictura, cu tematica referitoare la problematica HIV/SIDA.  Lucrarile de impact vor fi premiate. In aceeasi locatie, In sala de concerte, liceenii de la “George Georgescu” vor oferi un concert de muzica clasica.

In Tulcea, din octombrie 2007, Fundatia Baylor Marea Neagra sustine Centrul de consiliere si testare rapida HIV In Spitalul Judetean de Urgenta (Sectia de boli infectioase, parter, tel 0240 532 345, www.test-hiv.ro), un serviciu confidential, gratuit, cu raspuns In 10 minute.

“SIDA este una dintre cele mai mari provocari mondiale. In ultimul sfert de secol boala a lovit comunitati, familii si milioane de vieti. Si lumea Inca spera ca se va gasi o solutie.[…] Toti putem fi parte a acestei solutii. Sa Invatam despre HIV si SIDA. Sa facem un test HIV. Sa devenim sustinatori. Sa fim voluntari.” (fragment din Declaratia de solidaritate a Consiliului International Consultativ al Memorialului Lumanarilor Aprinse).

Va asteptam!