Cu ocazia sarbatorii lui Mos Nicolae, Asociatia Little People sarbatoreste 1 an de activitate zilnica in cadrul sectiei de oncopediatrie a Spitalului “Sfanta Maria” din Iasi! Anul trecut, pe data de 5 noiembrie, membrii Clubului Temerarii, alaturi de Asociatia Litttle People au deschis, in premiera in zona Moldovei, prima camera de joaca si terapie pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer. De la deschidere, voluntarii Asociatiei Little People pot fi gasiti zilnic in camera de joaca pregatind cele mai frumoase si interactive activitati.

Cu ocazia celebrarii unui an de activitate in camera de joaca si terapie din Iasi, Asociatia Little People Romania, organizeaza, Saptamana portilor deschise ale camerei de joaca”, in perioada 6-12 decembrie, intre orele 16:00-18:00 in care doreste sa invite personalul medical al spitalului sa observe indeaproape activitatile organizate pentru copii.

Pe parcursul celor “sapte zile magice”, Leul cel Curajos le va oferi copiilor posibilitatea de a fi medici pentru o zi, organizand o experienta inedita in cunoasterea corpului uman si a procedurilor medicale, vor desfasura impreuna activitati din Scoala Curajului, ii va conduce intr-o aventura interesanta de descoperire a comorii pierdute, se vor juca cu imaginatia si multe culori in cadrul unui atelier creativ si le va oferi ocazia sa se simta vedete in cadrul unei seri magnifice de prezentare a talentelor.

Leul cel Curajos este personajul principal al Programului “Nu Mi-e Frica!” al Asociatiei Little People, care, incepand din 2011, se desfasoara cu succes in cele mai mari sectii de oncopediatrie din tara. Acest program are la baza tehnici ale terapiei prin joc cu tematica medicala si ii ajuta pe pacienti sa se familiarizeze cu spitalizarea si situatia de boala, sa-si invinga teama fata de procedurile medicale, incurajeaza complianta la tratament si stilul de viata sanatos.

In prima zi a “Saptamanii portilor deschise ale camerei de joaca” copiii vor fi spectatorii indragitei piese de teatru “Dumbrava minunata” pusa in scena de teatrul “Luceafarul” din Iasi.

Asociatia Little People Romania doreste sa isi manifeste recunostinta pentru colaborarea fructuoasa cu personalul medical si managementul Spitalului, Sfanta Maria” din Iasi.

Asociatia Little People desfasoara activitati zilnice, de luni pana duminica, pentru pacientii bolnavi de cancer din 6 centre onco-pediatrice din 4 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, avand cea mai ampla raza de actiune in randul copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer.

Companiile din intrega tara pot sprijini activitatile desfasurate zilnic, redirectionand 20% din impozitul pe profit Asociatiei Little People Romania. Mai multe detalii despre aceasta procedura pe www.thelittlepeople.ro

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati site-ul www.thelittlepeople.ro, www.potisitu.ro, sau sa ne contactati!

Fotografii cu minunatele lucrari realizate pe parcursul intregului an de copii si adolescenti alaturi de voluntari puteti gasi aici.

Katie Rizvi
Vice-presedinte
Asociatia Little People Romania
katie@thelittle-people.org
www.thelittlepeople.ro
0745 821 573