8 angajati Util Deco viziteaza ateliere similare din Chisinau in cadrul unui schimb de experienta

In perioada 4 – 6 aprilie a.c. la Chisinau R. Moldova se va desfasura un schimb de experienta intre beneficiarii Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania si Fundatiei “Ecoul Cernobilului” Chisinau, in cadrul caruia sase tineri angajati ai Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania”, insotiti de doua persoane din echipa de proiect, vor cunoaste activitatea desfasurata de colegii lor in atelierele de legatorie manuala si calculatoare.

Cele doua ateliere au fost realizate la Chisinau dupa modelul atelierelor din cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco a ADV Romania, intr-un proiect de colaborare transfrontaliera.

Initiativa asigura realizarea primului pas spre dezvoltarea de servicii de economie sociala si integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati din R. Moldova.

Astfel, prin cele 2 ateliere replicate de la Iasi la Chisinau, se asigura asistarea prin terapie vocationala a 40 de tineri cu dizabilitati din R. Moldova, un serviciu care identifica potentialul fiecarui tinar in parte si il valorifica prin formarea de abilitati care sa le permita ulterior integrarea sociala si profesionala.

Terapia vocationala este un serviciu care nu exista in prezent in Chisinau si care are un dublu scop: - terapie prin activitate lucrativa si formare profesionala in unul din cele doua domenii – calculatoare si legatorie manuala.

Prin derularea acestui proiect, ADV Romania “exporta” experienta sa practica in dezvoltarea de astfel de structuri, oferind asistenta tehnica pentru dezvoltarea colegilor din R. Moldova.

Schimbul de experienta de la Chisinau face parte din proiectul „Identifica valoarea”, derulat  in perioada aprilie 2011 – octombrie 2012, de Fundatia „Ecoul Cernobilului” in parteneriat cu Fundatia „Alaturi de Voi” Romania si co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013.

Informatii despre organizatia partenera sunt postate pe pagina web: ecoul-cernobilului.atspace.com .

Detalii cu privire la proiect si evenimentul de la Iasi va poate oferi Mihaela Munteanu, director dezvoltare si comunicare ADV Romania, la tel. 0740513864 sau email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .