Pe 24 octombrie a avut loc amenajarea Parcului Nicolae Balcescu din Focsani, in parteneriat cu Asociatia "Pe aripile Cunoasterii" si Primaria Municipiului Focsani si a peste 100 de voluntari. Au fost curatate spatiile verzi, plantati copaci si plante ornamentale, instalate placute cu informatii despre speciile de plante si reconditionat mobilierul urban. 

Pe 26 octombrie, 20 de elevi ai Scolii Ferdinand I din Bucuresti, alaturi de 20 de voluntari si-au transformat curtea scolii avand la baza principii si tehnici de permacultura. Astfel, a fost amenajata o gradina de legume pe straturi inaltate si o ”padure ” de copaci fructiferi. Au fost plantati specii de gutui, smochin, cires, par, vita de vie, zmeur, dar si specii suport precum salcam, soc, albitie, liliac, tataneasa, trifoi pitic. Amenajarea straturilor inaltate a presupus construirea unor cadre din lemn si umplerea lor cu mranita si frunze din belsug.  Gradina din curtea scolii Ferdinand I a devenit un instrument si o platforma educationala care faciliteaza sustinerea atelierelor de gradinarit si educatie ecologica pentru elevii scolii.

Proiectul a fost realizat in parteneriat cu Asociatia Romania in Tranzitie.

In orasul Galati a fost amenajata o zona tampon intre combinatul siderurgic si oras, prin plantarea a 1.000 de puieti de salcam. Evenimentul a avut loc pe 27 octombrie si a mobilizat peste 100 de voluntari. Inainte de plantare, a avut loc si igienizarea zonei, voluntarii strangand zeci de saci cu gunoaie.

Prin intermediul proiectului, dezvoltat la nivel national, am reusit sa amenajam de la zone de picnic, la gradini ale gradinitelor, scolilor si liceelor, chiar si ale spitalelor, pana la reinverzirea parcurilor micilor orase de provincie. Beneficiarii rezultatelor actiunilor sunt: peste 10.000 de turisti, aproximativ 3000 de elevi, parinti si cadre didactice, pacienti ai spitalelor si locuitorii oraselor.
Proiectele mai pot fi inscrise pana pe 31 octombrie, prin intermediul aplicatiei Omul REinverzeste locul!  (disponibila pe pagina de Facebook The RE Concept si prin aplicatia de mobil Green Touch, disponibila gratuit in App Store si Google Play. 

Pana in momentul de fata, au fost inscrise 51 de initiative si au fost desemnate 12 proiecte castigatoare care au readus la viata un loc uitat de timp. 

Concursul de actiune civica face parte din proiectul ”Omul REinverzeste locul”, implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educatiei Nationale, si sustinut de Dorna.
 
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: 
Laura Zaharia
PR Executive
E-mail: laura.zaharia@salvatidelta.ro;
Tel: 0729 882 617
www.salvatidelta.ro