Douasprezece persoane cu dizabilitati locomotorii din Bucuresti si judetul Ilfov au primit scaune rulante si instruire pentru utilizarea acestora în data de 31 octombrie 2012, în cadrul unui seminar organizat de Fundatia Motivation Romania si Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma.

Seminarul a urmarit creşterea capacitatii persoanelor cu dizabilitati de a deveni membri activi ai societatii prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate si prin instruire pentru utilizarea acestora. Astfel, în cadrul seminarului, un kinetoterapeut si un instructor de viata independenta utilizator de scaun rulant în cadrul Fundatiei Motivation Romania le-au aratat beneficiarilor cum sa redevina independenti prin utilizarea corecta a fotoliului rulant.

Scaunele rulante au fost donate de Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma. Organizatia doneaza în Romania în jur de 1.000 de scaune rulante pe an, care sunt distribuite gratuit persoanelor cu dizabilitati.

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Pana în prezent, Fundatia Motivation Romania a redat mobilitatea si speranta într-o viata împlinita unui numar de 8.200 de copii si adulti cu dizabilitati din Romania. Serviciile pe care le ofera fundatia acopera o gama larga de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor în scaun rulant.

Principiul de baza în furnizarea serviciilor Fundatiei Motivation Romania este acela al recuperarii active ce se bazeaza pe învatare prin puterea exemplului. Persoane cu dizabilitati care au reusit sa-si redobandeasca independenta au rolul principal, acela de instructori ai copiilor si adultilor care doresc sa redevina independenti.

Pentru mai multe informatii:
Fundatia Motivation Romania
Cristina Pop, Coordonator Comunicare
M: 0735 355 889
E: comunicare@motivation.ro; c.pop@motivation.ro