MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au decernat, miercuri, Premiile Mentor pentru Excelenta in Educatie unui numar de zece dascali care au ghidat destinul elevilor lor, cu rezultate exceptionale.

Premiile Mentor pentru Excelenta in Educatie ofera recunoasterea publica a muncii unor oameni de exceptie, dar si o recompensa materiala pentru efortul acestora si rezultatele inregistrate. Fiecare dintre cei zece dascali a primit un premiu in valoare de cate 8.000 de lei si un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemtoi.

Pentru editia din 2012 a acestui program au fost primite 171 de dosare de nominalizari pentru 109 de profesori sau antrenori, unii dintre acestia fiind propusi de mai multe ori.

Consiliul Director al Fundatiei pentru Comunitate a avut o misiune dificila, de a alege candidaturile cele mai valoroase dintre nominalizarile unor oameni deosebiti, care au descoperit si lansat tinere talente, aducand o contributie esentiala in construirea carierelor si in evolutia profesionala a acestora

”Cred ca destinul fiecaruia dintre noi a fost marcat de un ”Domn Trandafir”, care a avut o contributie esentiala in formarea noastra. A influenta viata unei persoane inseamna o responsabilitate uriasa, iar cei 109 mentori propusi pentru acest premiu si-au asumat aceasta sarcina cu seriozitate si devotament. Prin aceste premii avem sansa sa ne aratam aprecierea fata de contributia acestora, in special pentru faptul ca au avut si ca au aceasta viziune de a forma oameni, de a descoperi talente si de a le pune pe calea ce duce catre maiestrie”,a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL Romania.

„Premiul Mentor are o rezonanta din ce in ce mai buna in cadrul comunitatilor care recunosc valorile educationale. Printre premiantii editiei actuale se numara un profesor nominalizat de catre fostii sai elevi, un antrenor recomandat de catre comunitatea locala, un dascal al carui nominalizare este sustinuta cu peste 500 de scrisori din partea celor care apreciaza munca lui”, a declarat Imre ANDRÁS, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost Horia Roman Patapievici, scriitor, filosof, eseist, care a subliniat importanta relatiei mentor-discipol.

Lista Mentorilor Premiati
Maria Arnautu, profesor de chimie, Ramnicu Valcea
Daniel Badescu, antrenor inot, Drobeta Turnu Severin
Elisa Iedida Barzescu, profesor de pian, Bucuresti
Ioan Fernbach, profesor de vioara, Timisoara
Franczia Katalin, profesor de matematica, Satu Mare
Eleonora Ioanovici, profesor de dans, Sighisoara
Jakócs Zoltán, antrenor atletism, Odorheiu Secuiesc
Ioan Marneanu, antrenor atletism, Carei
Gabriel Claudiu Petre, regizor trupa de teatru, Plopeni, Prahova
Salamon András, profesor de literatura maghiara, Sfantu Gheorghe
 

 
***
Premiile Mentor pentru Excelenta in Educatieeditia 2013

La Gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundatia Pentru Comunitate si MOL Romania au lansat editia a patra a acestui program. Similar cu anii trecuti, nominalizarile pot fi facute pana la data de 31 decembrie 2013. Dosarele de nominalizare trebuie intocmite in conformitate cu anuntul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro
Informatii suplimentare: András Imretelefon 0755-045699


Note pentru editori:
Despre MOL

Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, activand in domeniul petrolului si gazelor, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari si peste 30.000 de angajati in intreaga lume. Grupul controleaza cinci rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia, Croatia si Italia. Compania detine, de asemenea, o retea de peste 1.700 de statii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 11 tari. In Romania, MOL detine 137 de bezinarii si inregistreaza performante pozitive si pe segmentele de vanzari destinate companiilor, prin intermediul cardurilor de carburanti si solutiilor en gros. MOL a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul Romaniei, dintre care unul a fost ratificat de catre toate autoritatile competente.

Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitareastfel  incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie, sprijina copii si tineri talentati in realizarea viselor si proiectelor acestora. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferintaprecum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea, de reabilitarea lor. Fundatia pune accent pe programe care se realizeaza prin cooperari transfrontaliere, prin parteneriate in regiunea Europei Centrale si de Est. Consiliul Director al Fundatiei va organiza programe care fac posibila urmarirea scopurilor formulate.