Avem bucuria sa va anuntam ca Mihaela Mihalache, colega noastra, a primit joi, 23 septembrie a.c., Premiul „Pana in panzele albe” in cadrul Galei Premiilor Participarii Publice pentru initiativa infiintarii Centrului de Zi pentru copii cu dizabilitati din Comuna Liesti. Organizata de Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe, în parteneriat cu Ambasada Regală a Norvegiei şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) prin programul Tineret în Acţiune, Gala s-a aflat la a doua editie si s-a desfasurat la Teatrul National din Bucuresti. Actiunea are ca scop sa identifice „bunele practici, exemplele de succes si modelele care sa fie promovate in domeniul participarii publice” si sa arate ca „si in Romania „se poate"”.
Cei peste o suta de invitati din Bucuresti si din tara, cetateni sau reprezentanti ai organizatiilor sau ai primariilor, au aflat despre povestile de succes ale celor care nu doar s-au lamentat ori revoltat cand au vazut ca lucrurile trebuie schimbate, ci au decis sa faca ceva in acest sens. Iar protagonistii celor mai frumoase povesti au fost premiati!
Pentru Mihaela, emotiile au fost extrem de puternice. „Nu credeam ca se va ajunge pana aici”, spunea ea. Insotita la Gala de catre primarul Comunei Liesti, domnul Iulian Boţ, si de o alta reprezentanta a fundatiei noastre, Cristiana Toma, coordonator servicii pentru tineri in dificultate, Mihaela Mihalache s-a bucurat ca infiintarea Centrului nu doar ii ajuta pe copiii cu dizabilitati din Liesti, dar este de acum un model si pentru alti oameni, organizatii sau primarii, un model care arata ca lucrurile pot fi schimbate cand crezi cu tarie si cand te implici.
Ea este mama a doi copii cu dizabilitati si si-a dorit sa le poate oferi o viata mai buna atat lor cat si celorlalti copii cu handicap din sat, prin infiintarea unui serviciu social care sa ii ajute. Astfel, oamenii din Primaria Liesti i-au sustinut initiativa si au pus la dispozitie spatiul, asigurand si plata utilitatilor, iar Fundatia „Inima de Copil” asigura personalul si functionarea efectiva a Centrului.
Centrul este, astfel, al doilea de acest tip din mediul rural dezvoltat de fundatie in parteneriat cu o primarie locala, dupa Gradinita cu Centru de Zi pentru copii si tineri cu dizabilitati din comuna Cudalbi.
Sprijinul oferit copiilor in Centru este de tip educational, de recuperare si socializare. Cei 14 copii participa la activitati specifice, in functie de deficientele pe care le au, primesc asistenta si sprijin din partea personalului: recuperare prin kinetoterapie si masaj, activitati de dezvoltare a abilitatilor de autocontrol, de abilitare manuala, organizarea si formarea autonomiei personale.
Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare – Fundatia Inima de Copil
0236-31 21 99
anca.chiosea@inimadecopil.ro
www.inimadecopil.ro