Asociatia non-profit “Exista viata dupa doliu!” lanseaza oficial prima Tabara de sprijin gratuita dedicata exclusiv femeilor care au suferit recent pierderea partenerului de viata. Evenimentul a fost lansat in cadrul conferintei de presa din 5 februarie 2013, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.

Tabara este o premiera in Romania si are toate costurile acoperite, dupa ce proiectul depus a fost printre castigatorii din programul de granturi Raiffeisen Comunitati editia 2012. Tabara se va desfasura in weekendul 26-29 aprilie 2013, in Predeal. In total 20 de femei din mai multe orase din tara vor avea posibilitatea sa beneficieze gratuit de asistenta psihologica, transport, cazare si masa, pentru a invata cum sa aiba grija de sanatatea fizica si mentala in lunile lungi si grele de doliu. Acest pachet complet ar fi costat circa 1.000 RON de persoana, suma pe care multe femei aflate in aceasta situatie nu isi permit sa o plateasca.

“Moartea prematura a sotului inseamna o presiune emotionala si materiala uriasa asupra vaduvei. Lipsa comunicarii cu alte femei care au trecut printr-o drama similara poate duce la imbolnaviri grave si depresie profunda, la abandonarea familiei, pierderea locului de munca sau chiar sinucidere.”, spune Mihaela Vlad, initiatorul proiectului. De aceea, programul de suport a fost pregatit de 3 psihoterapeuti cu experienta, care vor facilita sesiunile de terapie individuala si de grup si vor tine legatura cu participantele dupa eveniment.

Inscrierile se fac intre 4 februarie - 15 martie, prin formularul de pe siteul Asociatiei.
Tabara face parte din campania “Februarie 2013 – luna celor indragostiti de un inger”, care isi propune sa sprijine sute de romani afectati de moartea sotului/ sotiei, prin recomandari si materiale de specialitate, webinarii, sedinte psihologice decontate si intalniri de grup in biblioteci publice.

***

Asociatia non-profit „Exista viata dupa doliu!” este o organizatie non-guvernamentala, fara afiliere politica sau religioasa, activa din 2010, cu misiunea de a mobiliza resurse din comunitate (donatii, sponsorizari, 2%, voluntari, parteneri) pentru a asigura romanilor acces la servicii gratuite de sprijin in perioada de doliu. Peste 5.000 de romani au beneficiat pana acum de informare si sprijin.


Contact:
Mihaela Vlad – Presedinte si Manager de proiect
Asociatia non-profit “Exista viata dupa doliu!”
0745.55.66.02, contact@existaviatadupadoliu.ro
http://www.existaviatadupadoliu.ro/tabara-vaduve