# Bebelusii din Deva stau impreuna cu mamele lor din primele momente de dupa nastere;
# Alaptarea este promovata si incurajata si, prin aceasta, copiii primesc cel mai bun start in viata;
# Personalul a dobândit abilitati si informatii suplimentare de a le sprijini pe mame sa isi hraneasca si sa isi ingrijeasca bebelusii;
# A crescut gradul de confort al mamelor si copiilor, precum si al mediului de lucru al personalului ca urmare a schimbarii mobilierului;
# Toate mamele care au nascut de la inceputul proiectului in maternitate au primit materiale educative;
# Pentru 10 saloane mama-copil s-a achizitionat si montat mobilierul specific: noptiere, mase si scaune, dulapioare pentru medicamente. De aceste facilitati beneficiaza anual un numar de aproximativ 800 cupluri mama-copil.
Aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul companiilor Tomini Trading, SofMedica, Romtelecom si Banca Româneasca care au donat fonduri in cadrului dineu privat organizat de UNICEF România, sub inaltul patronaj al Ambasadei Elene la Bucuresti. Acest eveniment a avut loc in decembrie 2011, cu ocazia vizitei in România a celebrei cântarete de origine greaca Nana Mouskouri, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF.
UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii au lansat Initiativa Spital Prieten al Copilului (ISPC) in anul 1991, intr-un efort comun de a asigura ca toate maternitatile devin centre de sprijinire a alaptarii. Pentru a fi desemnata Spital Prieten al Copilului o maternitate trebuie sa indeplineasca cei Zece Pasi pentru o alaptare de succes, conditii care, toate, au rolul de a sprijini, promova si proteja alaptarea. Astfel, copiii primesc cel mai bun start in viata.
16% dintre nou-nascuti pot fi salvati daca toti sunt alaptati din prima zi si 22% daca sunt alaptati in prima ora de viata. Un bebelus mai mic de 6 luni, care NU este alaptat, are un risc de 10 ori mai mare de a deceda din cauza diareei comparativ cu un bebelus alaptat exclusiv. De asemenea, copiilor alaptati le scad riscurile de a se imbolnavi in primul an de viata cu 50%. Totodata, un copil alaptat se va dezvolta mai bine psihic si intelectual, iar coeficientul lui de inteligenta poate fi mai mare chiar cu 8 puncte. Aceste puncte pot reprezenta diferenta dintre un intelect normal si unul deficitar.