Stimati colegi, si in acest an, va invitam sa fiti partenerii nostri pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta anti SIDA, joi, 2 decembrie 2010, intre orele 12.00 – 14.40 în Piata Unirii din Iasi. 

In premiera, anul acesta in funda umana se vor prinde si 60 de tineri din Republica Moldova, tineri cu si fara dizabilitati, seropozitivi HIV care isi vor manifesta la Iasi sprijinul pentru cauza persoanelor infectate cu HIV, funda umana unind astfel sub aceeasi idee ambele maluri ale Prutului prin parteneriatul dezvoltat cu Centrul de Resurse ”Tineri si Liberi” si Fundatia ”Ecoul Cernobilului” din Chisinau.
 
ADV Romania lanseaza si catre fiecare dintre dumneavoastra invitatia de a lua parte la Funda Umana, impreuna manifestandu-ne astfel solidaritatea cu cei cu HIV, asa cum am facut-o an de an!  
 
Agenda evenimentului va fi urmatoarea:
• 11.00 – 13.00 – organizarea fundei umane; 
• 13.00 – 13.20 – discursuri organizatori, finantatori, parteneri;
• 13.20 – 13.22 – participantii vor ramane 2 minute asezati in funda, in acelasi timp avand loc si un  moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA; 
• 13.22 – 13.30 – lansare baloane cu heliu in memoria celor ce au decedat din cauze legate de HIV/SIDA;
• 13.30 -13.40 – 1500 de lumanari vor fi aprinse in jurul a 8 quilt-uri expuse. 
 
Anul acesta, au confirmat deja parteneriatul urmatoarele institutii: Centrul Roman HIV/SIDA, Evenimentul, Flacara, Hotel Unirea, Media Factory, Primaria Municipiului Iasi, Radio Iasi, Spitalul de Boli Infectioase Iasi, Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" Bucuresti, StiriONG, TeleM, TVR Iasi, UNOPA, VoxT. Sponsori eveniment – Raiffeisen Bank si Util Deco – unitate protejata ADV Romania.
 
Calitatea de partener o puteti dobandi prin participarea la realizarea fundei umane cu un numar de minim 10 voluntari/angajati/beneficiari. Parteneriatul va fi mediatizat: 
• Pe site-urile www.1decembrie.eu
• In pliantul evenimentului – 2000 de exemplare
• In afisul evenimentului – 10 exemplare
• Comunicatele de presa emise pe eveniment
• De asemenea, toti partenerii vor primi un certificat de participare.
 
Avand in vedere timpul scurt de procesare a parteneriatelor, vom promova pe materialele campaniei doar numele partenerilor fara sigle, enumerate in ordine alfabetica. Pe pagina web, vom posta si link catre pagina dvs. de site daca se doreste acest lucru.
 
Asteptam confirmarea dvs. pana pe data de 23 noiembrie 2010, ora 16,00 pe adresa de email: irina.isacila@alaturidevoi.ro
 
Confirmarea trebuie sa contina urmatoarele date:
• Nume institutie (asa cum se doreste a fi promovat);
• Adresa web (daca este cazul) pentru postare link de pe pagina campaniei;
• Numar persoane prezente la eveniment;
• Persoana de contact – nume, tel. si mail;
• Daca doriti un acord de parteneriat scris (acesta va fi trimis ulterior pe mail pentru feedback, apoi semnat de ambele parti in cel mai scurt timp).
 
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Irina Isacila, director centrul national Iasi si coordonator al campaniei, tel. 0757110238, e-mail: irina.isacila@alaturidevoi.ro.
 
Funda Umana va fi precedata de 2 evenimente importante care vor conduce la derularea unui eveniment inedit#
# 20 de tineri din R. Moldova, vor sosi la Iasi cu o saptamana inaintea inceperii evenimentului pentru a participa la un schimb de experienta,  impreuna cu tot atatia beneficiari si voluntari ai ADV Romania. Acestia vor realiza impreuna mesaje de solidaritate care vor fi adresate membrilor comunitatii si cateva quilt-uri in memoria persoanelor decedate din cauze legate de HIV/SIDA, quilt-uri ce vor fi expuse in cadrul evenimentului din 2 decembrie. Activitatile fac parte din proiectul “Solidaritatea ia forma inimii”, derulat de ADV Romania, in parteneriat cu Fundatia “Ecoul Cernobilui” Chisinau, finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”. 
# 40 de tineri din R. Moldova vor veni la Iasi pentru a se prinde in Funda Umana si pentru o vizita de studiu in cadrul ADV Romania in care vor cunoaste serviciile model oferite beneficiarilor (Clubul Tinerilor, ateliere de terapie vocationala, unitatea protejata Util Deco). Schimbul de experienta face parte din proiectul “Involvement beyond borders for disabled young people”, derulat de ADV Romania, in parteneriat cu Centrul de Resurse „Tineri si Liberi” si Fundatia Ecoul Cernobilului din R. Moldova, finantat de Fundatia SOROS Romania, prin programul East East: Partnership Beyond Borders. 
 
Va asteptam sa fiti alaturi de noi si sa demonstram inca o data ca nu suntem indiferenti fata de problematica HIV/SIDA!