Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a plantat 377.000 de puieți în primăvara acestui an. 73 de hectare aflate în proprietate publică au fost acoperite cu peste 80 de specii forestiere și ornamentale.

2.350 de voluntari au luat parte la acțiunile organizate în 32 de localități din 17 județe ale țării, plus o acțiune în Republica Moldova. Echipa de proiect a organizat și acțiuni cu zilieri și echipamente mecanizate, pentru a planta în numele companiilor care nu au participat cu voluntari, dar au susținut financiar plantarea puieților.

Mai mult ca oricând, acțiunile de plantare din primăvara aceasta au fost sub semnul diversității: rural și urban, în fond forestier, dar și în parcuri și școli, cu zilieri și cu voluntari, atât puieți ornamentali, cât și forestieri,  pe toate tipurile de relief și în toate regiunile țării. Pentru ONG, este importantă implicarea și în mediul urban, astfel că în 2023 au fost plantați peste 3.000 arbori și plante ornamentale pe mai multe tipuri de suprafețe. Este o direcție strategică pe care echipa de proiect o o va dezvolta și mai mult în viitor. 

“Pentru că nevoia de spațiu verde este foarte mare, plantăm păduri urbane și înfrumusețăm cu arbori și plante ornamentale suprafețe de teren din toată țara. Cele mai reușite acțiuni de plantare sunt cele la care participă copiii împreună cu părinții și profesorii, motiv pentru care un procent semnificativ din acțiunile din mediul urban sunt organizate în școli și grădinițe.”, a declarat Marin Toma, președinte Plantăm fapte bune în România.

***

Partenerii naționali din 2023 sunt Dedeman, Endava, FAN Courier, JYSK, OMV Petrom, Stihl, Unilever și Wipro. Alături de ei, se implică financiar Allianz-Țiriac Asigurări, Allianz Services, Bergenbier, Electrolux, Fundația Țiriac, Holcim, Orange, Rompetrol, Temenos și UniCredit.

În timpul lunilor de vară, echipa de proiect va întreține tinerele plantații și va pregăti împăduririle de toamnă.

Plantăm fapte bune în România mulțumește tuturor celor care se implică în cauza pădurilor.