Noua identitate ACDB vorbeste despre relatia dintre mediu si fauna salbatica si evidentiaza aria principala de actiune a organizatiei: conservarea speciilor de carnivore, precum ursul, rasul, lupul sau vidra. Sloganul ,,Action for wildlife” face trimitere la modul direct in care organizatia actioneaza pentru conservarea faunei salbatice. Fie ca este vorba de actiuni de salvare si reabilitare a unor animale salbatice ranite sau de conservarea unei arii protejate, ACDB se implica in mod direct si face ca lucrurile sa se intample.
”ACDB este un ONG care face treaba serioasa si care are un impact real in Romania. Ne-au impresionat implicarea si modul lor responsabil de a aborda lucrurile. Si am vrut sa-i ajutam sa fie cunoscuti national pentru ceea ce sunt cu adevarat: un ONG de actiune pentru protejarea faunei salbatice. Rebrandingul i-a ajutat sa-si defineasca pozitia si sa competitioneze la nivel de imagine ONG-uri deja consacrate.” – Mona Ursu, Managing Partner BrandFusion
"Ne-am dorit o noua identitate care sa ne ajute sa comunicam mai bine misiunea organizatiei si expertiza noastra si care, in acelasi timp, sa ne apropie mai mult de publicul nostru. Prin intermediul noii identitati ACDB, speram sa reusim sa inspiram cat mai multi oameni sa actioneze pentru conservarea faunei salbatice din tara noastra.” – Cosmin Stinga, Presedinte ACDB
Nevoia de rebranding a reiesit din strategia de comunicare a organizatiei ACDB, realizata cu sprijinul Invisible Nature, companie de consultanta ce ofera solutii de comunicare pe sustenabilitate si conservarea naturii. Invisible Nature a facilitat relatia dintre ACDB si BrandFusion pe toata perioada procesului de rebranding si va colabora in continuare cu ACDB pentru intarirea noului brand printr-o comunicare strategica.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
***
ACDB este asociatia care actioneaza pentru conservarea speciilor de fauna salbatica si a habitatului lor. Din 2003 si pana astazi, ACDB a desfasurat proiecte pentru:
- Mentinerea unor populatii sanatoase de urs, lup, ras, vidra si pisica salbatica in mediul salbatic
- Educarea publicului cu privire la beneficiile prezentei carnivorelor mari in mediul salbatic
- Prezervarea ariilor protejate cheie atat pentru specii, cat si pentru comunitatile locale
- Crearea unui turism sustenabil bazat pe valorile naturale si care sa contribuie la
conservarea naturii
- Salvarea si tratarea animalelor salbatice ranite sau bolnave si reintroducerea lor in mediul natural