Adoptă un Copac, programul de împădurire al Asociației Viitor Plus, lansează o nouă ediție a campaniei „Plantare virtuală - Plantăm speranță la distanță”. Până pe 6 decembrie 2021 pasionații de plantări individuale și de împărtășire a experienței online cu alți participanți își pot achiziționa un pachet de puieți de pe site-ul programului: https://adoptauncopac.ro/plantare-virtuala/. Plantarea virtuală este o alternativă la activitățile de voluntariat în cadrul plantări organizate pe teren, mult îngreunate de condițiile pandemice actuale.

Aceasta este a treia ediție a campaniei de plantare la distanță organizată de Adoptă un Copac. În edițiile precedente au participat peste 600 de persoane care au plantat peste 5.600 de puieți forestieri în toate cele 41 de județe ale țării.

Participarea la eveniment constă în alegerea unui pachet de puieți, de pe site-ul programului și plantarea acestora, în siguranță, în locul ales de participant. Mai multe informații sunt oferite și pe pagina de facebook a evenimentului Plantare virtuala - Plantăm Speranță la Distanță!. Tot aici, cei implicați în campanie sunt încurajați să împărtășească propria experiență de plantare, postând video-uri sau poze cu viitorii arbori, proaspăt plantați.

„Vremurile acestea nu ne permit să ne întâlnim în numar mare pe teren și să plantăm împreună. Din acest motiv organizăm această campanie recurentă: oferim oamenilor o altă modalitate de a fi voluntari și de a contribui la un mediu mai sănătos. Arborii plantați oferă numeroase beneficii și în curți, grădini sau la marginea unui teren agricol, unde protejează solul, oferă umbră și îmbunătățesc calitatea aerului.

Evenimentul virtual de plantare poate fi folosit ca un bun prilej pentru team building de la distanța, așadar încurajăm și companiile să își implice angajații în această acțiune. Cel mai bun moment pentru a face o faptă bună și pentru a planta speranță pentru mâine este chiar azi!” spune Teia Ciulacu, președintele asociației Viitor Plus.

Programul de împădurire Adoptă un Copac a pornit în 2008, ca inițiativă a asociației Viitor Plus, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 112 de hectare plantată prin implicarea a peste 13.000 de voluntari, în 14 comunități rurale din mai multe județe din sudul țării afectate grav de efectele schimbărilor climatice. Împăduririle se fac pe terenuri degradate sau sub forma de perdele forestiere de protecție și sunt „adiționale”, adică nu ar exista fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare.

***
Asociația Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

Viitor Plus – pentru oameni și natură