Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez”, situat în sectorul 4, își propune să devină un exemplu de bună practică în domeniul protecției mediului. Printr-un parteneriat cu ASAP, instituția de învățământ va implementa până la finalul acestui an școlar o serie de activități inedite, menite să educe și să inspire elevii să adopte un stil de viață sustenabil.
Amplasat în imediata vecinătate a Parcului Natural Văcărești și a Parcului Tineretului, colegiul își asumă responsabilitatea de a contribui la protejarea mediului înconjurător.
În cadrul acestui proiect, școala a fost dotată cu tehnologie modernă pentru monitorizarea calității aerului și au fost mapate nevoile de infrastructură pentru colectarea separată a deșeurilor, dotând apoi parțial spațiile cu infrastructura necesară. Pe tot parcursul anului școlar, vom realiza un proces de determinare a deșeurilor colectate în cadrul unității de învățământ, iar la final vom oferi soluții și idei de îmbunătățire a sistemului de colectare a deșeurilor.
Pe lângă aceste acțiuni, vom organiza instruiri pentru profesori și pentru personalul școlii, workshopuri și prezentări pe tema reciclării, a colectării separate și a sustenabilității. În paralel, vom crea materiale educaționale care vor fi incluse în activitățile didactice ale școlii. Activitățile educaționale vor fi completate prin ateliere creative, pentru a promova reciclarea și upcycling-ul, dar și prin acțiuni practice, de ecologizare ale spațiilor verzi din vecinătatea școlii.
Prin proiectul „Cherchez învață ASAP!”, ne dorim să formăm o generație de tineri conștienți de importanța protejării mediului, capabili să identifice problemele de mediu din comunitate și să propună soluții practice.
Proiectul este finanțat din Fondul pentru mediu în cadrul Programului vizând educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului.
Mai multe informații: asap-romania.ro/colegiul-grigore-cerchez/
Parteneri media: Ambasada Sustenabilității în România, Rock FM.
***
Despre ASAP România
ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România. În prezent, programul e activ în peste 1.600 de școli din 36 de localități și municipii reședință de județ din România, informațiile despre colectare separată și reciclare ajungând la peste jumătate de milion de elevi din ciclurile preuniversitare.
ASAP este un program susținut de Lidl România, care contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea designului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.