Evenimentul s-a bucurat de prezenta lui Victor Ponta, Premierul Romaniei, a lui Attila Korodi, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, a lui Claudio Paladino, ambasadorului Argentinei in Romania, a reprezentantilor Primariei Municipiului Bucuresti, ai Primariei Sectorului 4, ai comunitatii stiintifice din Romania, prietenilor si sustinatorilor Parcului Natural Vacaresti.
Centrul de Observare al Parcului Natural Vacaresti va fi un loc de intalnire al iubitorilor de natura, al pasionatilor de fotografie, un spatiu de desfasurare al evenimentelor educative, stiintifice si de comunicare dedicate Parcului Natural Vacaresti. In cadrul Observatorului, cei interesati pot avea contact cu biodiversitatea urbana, pot schimba idei cu specialisti in protectia mediului, pot gandi proiecte si actiuni dedicate mediului si spatiilor verzi urbane.
Frecventa acestor evenimente va fi de cel putin doua evenimente pe luna si nu va fi perceput tarif de vizitare. Totodata, publicul interesat poate vizita Observatorul in regim liber, pe baza de programare. Observatorul va pune la dispozitia celor interesati 4 binocluri profesioniste, o luneta, determinatoare ornitologice si materiale de informare.
Parcul Natural Vacaresti este prima arie naturala urbana din Romania. Pe baza Avizului pozitiv al Academiei Romane si in urma votului pozitiv acordat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in data de 29 aprilie 2014, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice va initia Hotararea de Guvern care va institui regimul de arie protejata in zona. In acest sens, in data de 3 iunie 2014, la registratura Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a fost depus Dosarul complet de desemnare a ariei protejate.
Grupul de Initiativa pentru infiintarea Parcului Natural Vacaresti este alcatuit din Asociatiile Kogayon, Salvati Dunarea si Delta, Ecopolis, alaturi de revista National Geographic – Romania, iar lansarea Centrului de Observare a fost posibila cu sprijinul Alpha Bank Romania si al Asmita Gardens.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: Laura Zaharia, PR Executive Asociatia Salvati Dunarea si Delta, e-mail: laura.zaharia@salvatidelta.ro, tel: 0729 882 617.