Voluntarii Plantăm fapte bune în România se vor reuni în data de 25 martie la Siliștea Gumești, județul Teleorman, pentru prima acțiune de împădurire din acest an. 
 
5.000 de puieți forestieri, dintre care 50% specii de stejar, iar diferența specii ajutătoare precum frasin de câmp, arțar, jugastru și ulm de câmp vor fi plantați pe o suprafață de 1 hectar. Acțiunea reprezintă o continuare a plantării începute în toamna lui 2016, când 7.500 de puieți forestieri au fost plantați pe o suprafață de 1,5 hectare.
 
„Continuăm acțiunea la Silistea-Gumești unde ne-am propus să creăm o perdea de protecție atât a malului parâului Câinelui, cât și a unei bune părți din localitate, perdea ce se va întinde pe câteva hectare. În 25 martie, în jur de 300 de voluntari vor avea bucuria plantării în locul unde s-a născut și a copilărit marele romancier Marin Preda”, declară Viorel Lăcătuș, vicepreședinte Plantăm fapte bune în România.
 
Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, inițiativa lansează o nouă mobilizare civică în masă pentru a crește suprafața împădurită a României. Acțiunea din 25 martie, va fi urmata de o mobilizare civică în toamnă. Pentru acțiunea programată în 18 noiembrie în care sunt vizate 15 județe, organizatorii căută atât terenuri care pot fi împădurite și incluse în fond forestier, cât si colegi de proiect. Cei interesați pot contacta echipa de proiect pe adresa organizare@plantamfaptebune.ro cu recomandări de: 
• posibili membri în echipa de organizare locală;
• primării care dețin terenuri publice neproductive pe care s-ar putea împăduri;
• organizații non-guvernamentale care s-ar putea implica în organizarea locală;
• companii locale care ar putea sprijini cu voluntari, resurse materiale sau financiare; 
• publicații sau persoane publice locale care ar putea promova inițiativa. 
 
Echipa Plantăm fapte bune în România promovează cauza pădurilor, sub orice formă. Astfel, românii pot să se implice fie la organizarea plantațiilor oficiale ale proiectului Plantăm fapte bune în România, respectând anumite reguli de organizare, fie prin organizarea unor acțiuni independente (pe terenuri aflate în incinta școlilor, grădinițelor, spațiilor din jurul blocurilor de apartamente sau altor spații publice și propice unor acțiuni de plantare sau împădurire), fie prin implicarea în proiecte de împădurire ale altor organizaţii care se desfășoară mai aproape de ei. 

Partenerii instituţionali ai inițiativei sunt Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română și Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

 Acțiunea are loc cu sprijinul : Barlinek, CCHBC, Dedeman, DB Schenker, FAN Courier, Renania, Tibbett Logistics și Plasticomnium.
Împreună „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”