Modificarea datei evenimentului se datoreaza avertizarii de seceta pentru lunile urmatoare, fapt care va afecta gradul de prindere al puietilor.
”Prin aceasta actiune dorim sa demonstram ca, printr-un parteneriat solid intre autoritati si societatea civila, se poate naste cea mai ampla actiune de impadurire din Romania. Inca de la preluarea mandatului de ministru, situatia padurilor din tara noastra a fost una dintre principalele mele preocupari. Strategia noastra a inceput cu modificari legislative, prin adoptarea noului Cod Silvic si a continuat cu partea de preventie si control, prin imbunatatirea Radarului Padurilor si infiintarea Garzilor Forestiere. Aceasta actiune face parte din al treilea pilon al strategiei noastre si se refera la extinderea fondului forestier national. In ceea ce ne priveste, ne vom implica cu toate resursele in actiune si asteptam la o participare masiva din partea populatiei”, a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.
Ministerul Mediului Apelor si Padurilor va fi partenerul institutional al acestui demers amplu, prin care 1.000.000 de copacei vor fi plantati pe terenuri publice neproductive. Acestia vor fi ingrijiti pe o perioada mai multi ani, pana la atingerea maturitatii.
Sub sloganul „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, echipa „Plantam fapte bune in Romania” ii invita pe cei interesati sa se implice in cresterea suprafetei impadurite a tarii.
Actiunea din 14 noiembrie este initiata de Asociatia EcoAssist din Bucuresti, alaturi de 5 organizatii non-guvernamentale de protectia mediului din Romania si are drept Partener Institutional Principal Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor care prin intermediul R.N.P., iar ROMSILVA va furniza gratuit puietii necesari si asistenta de specialitate pe toate plantatiile pe care voluntarii se vor implica.
Initiativa se afla inca din anul 2013 sub asupiciile Inaltului Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, fapt care atesta dedicarea si calitatea muncii tuturor membrilor si partenerilor implicati in initiativa.
Plantam fapte bune in Romania promoveaza cauza padurilor, sub orice forma. Astfel, romanii se pot implica fie la organizarea plantatiilor oficiale ale proiectului „Plantam fapte bune in Romania”, fie prin organizarea unor actiuni independente (pe terenuri aflate in incinta scolilor, gradinitelor,
spatiilor din jurul blocurilor de apartamente sau altor spatii virane de interes pentru comunitatile locale), fie in proiecte de impadurire ale altor organizatii care se desfasoara mai aproape de ei.
De asemenea, echipa „Plantam fapte bune in Romania” primeste colegi, colaboratori, parteneri si ofera informatii utile privind organizarea propriei plantatii, pe adresa: organizare@plantamfaptebune.ro
Impreuna „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”