Ca sa se califice pentru un premiu national, Patrulele locale trebuie sa isi convinga comunitatile sa colecteze selectiv minimum 50 gr de deseuri electrice per locuitor al judetului sau al municipiului Bucuresti, in cazul celor din capitala, pana la 31 august.
 
Elevii si dascalii inscrisi in program – din fiecare judet si din Bucuresti-  si-au propus sa ne ajute sa fim mai responsabili cu mediul si sa contribuie la cota de colectare a deseurilor electrice in Romania. Cover-YT (2)

”Se spune ca „omul sfinteste locul”. Asta ne dorim si noi, sa ingrijim locurile unde traim, sa ne educam copiii sa fie corecti si responsabili, iar aceasta se poate numai daca le dam exemple pozitive. Contam pe vecinii nostri, pe firme, scoli si alte institutii, sa ne ajute sa aratam tarii intregi ca suntem capabili sa ne mobilizam pentru un tel frumos, in care copiii cred cu tarie si care, este, de fapt, in beneficiul nostru, al tuturor romanilor. Agentii din Patrula mea s-au straduit cu atata entuziasm tot anul scolar sa lamureasca oamenii ca trebuie neaparat sa colectam selectiv deseurile electrice, mai ales ca este si atat de usor. Am mers in actiunile noastre pe la multe case, blocuri si firme, stim ca oriunde se gaseste o baterie goala, un bec ars, un aparat electric vechi si inutil. Din pacate, le-am gasit si pe strada, pe camp si prin parcuri, adica exact acolo unde nu trebuie sa ajunga. Copiii sunt foarte dezamagiti cand vad asta si cred ca celor mari nu le pasa. Le putem arata ca suntem mai buni de atat. Avem nevoie sa predati la reciclare orice aparate electrice vechi sau stricate pana la sfarsitul lunii august ca sa ne putem mandri cu un premiu national”,  spune unul din cei peste 720 de profesori coordonatori ai Patrulei la editia care se va incheia curand.
 
Este un obiectiv sustinut deja de sute de agenti economici, institutii si ONG-uri din toata tara – Suporterii Patrulei. Sustinand programul, acestia scapa legal, rapid si gratuit de vechiturile electrice care le ocupa birourile si depozitele, ofera o modalitate de colectare accesibila si implicare intr-un proiect educativ propriilor angajati, dau un exemplu de responsabilitate fata de mediu si societate.
 
”Angajatii nostri au primit cu mare bucurie si deschidere aceasta initiativa care nu doar faciliteaza procesul colectarii deseurilor electrice, ci si sustine dezvoltarea unui proiect de constientizare nationala a impactului pe care il avem asupra mediului inconjurator. Pentru firme, sa sustina Patrula de Reciclare si sa demonstreze solidaritate este atat un pas catre schimbare, cat si un pas in procesul de educare. Educatia in domeniul protejarii mediului incepe cu copiii, dar poate fi insusita si de adulti si de companii, mai ales ca efortul este minim”, declara Roxana Paun, Brand & Marketing Manager Continental Hotels, Suporter al Patrulei de Reciclare.
 
Anul acesta, in cele 3 judete care vor castiga un premiu national, toti copiii, profesorii si sustinatorii lor se vor bucura de o mare sarbatoare – Ziua Patrulei de Reciclare. Cele trei premii nationale ale editiei 2014-2015 asteapta sa fie acordate echipelor locale din judetele care se vor mobiliza cel mai mult la colectarea DEEE pana la 31 august.
 
Oricine poate contribui la succesul Patrulei sale la editia curenta, predand deseuri electrice la reciclare prin TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit in toate retelele de telefonie) sau devenind suporter al Patrulelor locale. Mai multe detalii pe www.patruladereciclare.ro sau la suporterpatrula@rorec.org