“Cautam cat mai multi colegi care sa aiba rol de sefi de parcela. Rolul lor este foarte important pentru o buna organizare si o reusita a impaduririi. Atributiile unui sef de parcela sunt descrise in video-ul realizat recent de catre colegii nostri”  a declarat Liana Buzea, fondatorul initiativei de impadurire pe baza de voluntariat.

Localitatile in care cei interesati se pot implica sunt: Ulmu, Dor Marunt si Jegalia - judetul Calarasi, Talpa – judetul Tulcea, Pestera – judetul Constanta, Bezdead – judetul Dambovita, Sanmihaiu Roman – judetul Timis, Zerind si Fantanele – judetul Arad si Viisoara – judetul Cluj.
Impadurirea pe baza de voluntariat din data de 14 noiembrie este initiata de Asociatia EcoAssist din Bucuresti, alaturi de 5 organizatii non-guvernamentale de protectia mediului din Romania si are drept Partener Institutional Principal Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor care prin intermediul R.N.P., iar ROMSILVA va furniza gratuit puietii necesari si asistenta de specialitate pe toate plantatiile pe care voluntarii se vor implica. 
Initiativa se afla inca din anul 2013 sub asupiciile Inaltului Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, fapt care atesta dedicarea si calitatea muncii tuturor membrilor si partenerilor implicati in initiativa. 

„Plantam fapte bune in Romania” ii asteapta pe cei interesati de acest rol la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro  

***
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Din 2011 si pana in prezent, 12.528 voluntari au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive in urmatoarele judete: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.
A  fost lansata Harta taierilor de paduri - aplicatia online si pentru android - prin care oricine poate raporta o taiere de padure din tara.
In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.
Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 
Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro
Narcisa Gheorghe, Coordonator Comunicare, e-mail: narcisa.gheorghe@plantamfaptebune.ro