In judetul Timis, puietii ramasi din toamna anului trecut vor fi plantati cu ajutorul a 300 de voluntari determinati sa faca fapte bune. Actiunea de plantare a puietilor forestieri este organizata de catre Primaria SinMihaiu Roman in colaborare cu "Plantam fapte bune in Romania", ECO CLUB Timisoara si Asociatia Tineri pentru Viata Arad, cu sprijinul Directiei Silvice Timis.

"A venit primavara si in Luna Padurii vom planta pe 2 terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele de protectie, a unei parti din comuna, mult lipsita la campie. Chemam alaturi de noi cetatenii comunei si timisorenii pentru a planta puietii in vederea unui aer mai curat, sol stabil, vant echilibrat si pentru a marca sarbatorirea primaverii", a declarat Andreia Schneider, coordonator judet Timis al proiectului PFBro.

In judetul Iasi, voluntarii isi vor da intalnire intr-o locatie noua. La Letcani, 10.000 de puieti vor fi plantati pe o suprafata de 2 hectare. Actiunea va avea loc pe 26 martie.

Voluntarii buzoieni vor planta 10.000 de puieti la U.M. din localitatea Boboc, iar alti 2.000 de puieti vor prinde viata in incinta scolilor si gradinitelor din judet, pe 25 si 26 martie.

In acelasi weekend, pe 26 martie, la Malu, localitate din judetul Giurgiu, 1.500 de puieti vor fi plantati de voluntari angajati ai companiilor Mega Image, HP si HPE pentru completarea plantatiei incepute pe 14 noiembrie 2015.

La Feteni, in judetul Valcea, puietii ramasi din toamna anului trecut vor fi plantati cu ajutorul a 200 de voluntari determinati sa faca fapte bune. 2.500 de puieti de gorun si frasin vor fi plantati pe o suprafata de 0.4 hectare, rolul padurii fiind acela a rezolva alunecarile de teren din zona. 
 
In toamna anului trecut, alti 9.500 de puieti au fost plantati la Feteni, prin munca depusa de voluntarii care au raspuns apelului pe care „Plantam fapte bune in Romania” l-a realizat prin campania „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”.

“Plantam fapte bune in Romania incepe al saselea an de actiuni de impadurire. Privim cu bucurie rezultatele acestora si construim cu daruire si responsabilitate pe cele viitoare, alaturi de voi, partenerii nostri de incredere, fara de care initiativele noastre nu ar fi posibile. Anul trecut, am demonstrat impreuna ca putem organiza o actiune de impadurire intr-o singura zi in mai multe judete ale Romaniei. Anul acesta vom continua pentru ca atunci cand oameni pe care nu ii cunosti ti se alatura este dovada cea mai buna ca drumul pe care ai pornit este unul corect. Va asteptam alaturi de noi!”, a declarat Marin Toma, coordonator national de voluntari.
 
Echipa „Plantam fapte bune in Romania” primeste voluntari, colegi, colaboratori, parteneri si ofera informatii utile privind organizarea propriei plantatii, pe adresele: organizare@plantamfaptebune.ro  si voluntar@plantamfaptebune.ro 

Sponsorii actiunii de primavara sunt companiile Unicredit Bank, Barlinek, JTI si DB Shenker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Din 2011 si pana in prezent,  22.180 voluntari au plantat si ingrijit 462.200 copacei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive in 22 de judete. In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
 
Persoana de contact:
Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare: narcisa.gheorghe@plantamfaptebune.ro   
Marin Toma, Coordonator voluntari: marin.toma@plantamfaptebune.ro