Vineri, 29 noiembrie 2019, în București va avea loc al doilea marș pentru acțiune climatică. Sub numele de “Ziua pentru acțiune climatică”, acesta va fi organizat și în alte 11 orașe: Târgu Jiu, Iași, Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Brașov, Bacău, Târgul Ocna și Craiova. Marșul este organizat de mișcarea FFF din România și Climate Strike Romania.
 
Marșurile și protestele pentru acțiune climatică au loc în toată lumea, sunt din ce în ce mai frecvente și sunt organizate pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă și să declare stare de urgență climatică.
 
În data de 20 septembrie, la primul marș de acest fel organizat în România, au fost prezenți peste 1000 de oameni în București și 800 oameni în celelalte 8 orașe în care a avut loc protestul, majoritatea fiind elevi. Pentru că acest număr de oameni nu a fost suficient pentru a ne asculta cererile, sunteți așteptați iar, în număr și mai mare, pe 20 noiembrie. Factorii de decizie trebuie să înțeleagă că oamenii nu vor mai tolera un mediu politic care nu se iau în considerare schimbările climatice.
 
Sunt așteptați toți cei care sunt dispuși să lupte pentru viitorul nostru al tuturor pe această planetă pe data de 29 noiembrie 2019 la București sau, dacă nu pot ajunge la București, în celelalte orașe.
 
În cazul în care orașul tău nu este pe listă, îi puteți contacta pe e-mail: climatestrikeromania@gmail.com pe cei de la Climate Strike Romania și FFF Romania pentru ajutor. Oricine poate să inițieze în orașul său dacă nu este deja organizat. Persoană de contact: Mădălina Scarlat - +40766228544
 
Pentru detalii legate de eveniment, puteți urmări pagina evenimentelor de Facebook pentru fiecare oraș, și paginile mișcărilor Fridays For Future, respectiv Climate Strike Romania.