Evenimentul va avea loc la Institute, The Café, in data de 9 aprilie, incepand cu orele 18:30, si va incepe cu proiectia anchetei "ROantanamo".
 
Investigatie fara precedent in presa din Romania, "ROantanamo" a purtat echipa de jurnalisti pentru doi ani si jumatate, pe un traseu sinuos, acoperind mii de kilometri in Europa. Ce au descoperit? Tara noastra a fost implicata intr-un program secret CIA, o operatiune extrem de controversata, cu avioane discrete si inchisori bine ascunse.

Puse cap la cap, datele stranse de echipa de jurnalisti care au investigat pret de doi ani si jumatate existenta acestui program pe teritoriul tarii noastre arata o implicare serioasa a Romaniei: inchisoare clandestina in Bucuresti, vizite ale sefilor CIA, escale fara logica ale avioanelor inchiriate de CIA, pasageri debarcati din aceste aeronave, documente falsificate, protectia serviciilor secrete. 
 
La dezbaterea media vor lua parte realizatorii investigatiei "ROantanamo": Stefan Candea, jurnalist freelancer si cofondatorul Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie si George Colgiu, jurnalist de investigatie, membru al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie, alaturi de Diana-Olivia Hatneanu, membru al board-ului APADOR-CH.
 
Stefan Candea a lucrat pentru prima emisiune TV de investigatie din Romania: "Reporteri Incognito". Si a acoperit toate tipurile de media: print, radio, TV si online, pentru Deutsche Welle. Stefan Candea a facut cercetari jurnalistice si productie pentru BBC, Channel 4, ITN, ZDF si Canal Plus. Din martie 2001 este corespondentul Reporters sans Frontières in Romania.
Stefan Candea este membru al International Consortium for Investigative Journalists si a castigat mai multe premii, inclusiv distinctia IRE Tom Renner si premiul Overseas Club of America pentru jurnalism online.
Stefan Candea preda jurnalismul de investigatie la Universitatea Bucuresti si, in 2011 a primit bursa Carroll Binder Nieman la Universitatea Harvard.
 
George Colgiu a inceput sa lucreze in presa in urma cu doisprezece ani, ca redactor al agentiei Rompres. Dupa aproape trei ani s-a alaturat Redactiei de Stiri a postului Antena 1 pentru care face in continuare investigatii jurnalistice pentru emisiunea de stiri "Observator". George a realizat mai multe anchete si reportaje despre implicarea Romaniei in traficul cu arme, programul secret al CIA derulat pe teritoriul Romaniei, mafia retrocedarii proprietatilor confiscate de regimul comunist, coruptia din companiile de stat si cea din procesul de privatizare, asocierile paguboase ale entitatilor de stat cu cele private, afacerile lui Paul Lambrino, situatia copiilor adoptati din Romania imediat dupa 1989 sau starea actuala a fostilor colosi industriali.
El a urmat mai multe cursuri de specializare in jurnalism politic si de investigatie organizate de CJI si Freedom House si a petrecut in primavara 2011 cateva saptamani alaturi de jurnalistii britanici de la The Bureau of Investigative Journalism (BIJ). Din 2012 este si membru al Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie 
Colgiu a castigat cinci premii ale Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR) si a fost nominalizat la premiile Clubului Roman de Presa (CRP).
 
Frontline Club Bucuresti isi propune sa devina un punct si un prilej de intalnire, atat pentru jurnalistii romani, cat si pentru reprezentantii societatii civile dornici sa dezbata pe marginea subiectelor aflate pe agenda publica, atat in Romania, cat si la nivel international.
 
Programul clubului in perioada februarie – mai 2014 include mai multe proiectii de film, cat si dezbateri media.
 
Frontline Club are ca scop sustinerea si promovarea jurnalismului independent si a fost infiintat in anul 2003 de catre Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman si videoreporter in zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistica a lui Smith s-a concentrat pe corespondenta de razboi din Iraq, Afghanistan, Bosnia si Kosovo. 
 
Detalii despre activitatile si despre proiectele Frontline Club regasiti pe paginile dedicate:
 
Parteneri media: Sapte Seri, Dilema Veche, RFI Romania, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice Romania, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club Bucuresti este sustinut de Fundatia Gala Societatii Civile.