Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND organizeaza joi, 26 martie 2009, intre orele 15.00 – 16.30, intalnirea cu tema:"Sa gandim global. Tinerii si educatia pentru dezvoltare", adresata studentilor din Bucuresti si desfasurata in cadrul campaniei "Pay it forward! (Da mai departe!)", campanie de informare asupra Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Evenimentul va avea loc la sediul Casei Natiunilor Unite, Bd. Primaverii Nr. 48A, Bucuresti.

La intalnirea cu studentii si-au anuntat prezenta:
·  Dna. Denisa Jacobsen – reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare;
·  Dna. Adela Rusu – Coordonator national al Platformei Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare;
· Dl. Viorel Micescu – Director executiv al Centrului de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS.

Subiectele pe care vom incerca sa le abordam in cadrul acestei intalniri se refera la problematica drepturilor omului si la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, propuse de Natiunile Unite si adoptate de 189 de state din intreaga lume. Vom incerca sa vedem la ce se refera aceste Obiective si ce putem face fiecare dintre noi pentru a crea o lume mai buna si vom afla care sunt actiunile pe care statul roman le intreprinde pentru a ajuta alte state in curs de dezvoltare. 

Aceasta intalnire se inscrie in seria de activitati derulate in cadrul campaniei "Pay it forward! (Da mai departe!)", care isi propune sa sensibilizeze publicul bucurestean cu privire la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.

Campania "Pay it forward! (Da mai departe!)" este sprijinita de catre Natiunile Unite, prin programul United Nations Development Program Romania – UNDP Romania si de catre Ministerul Afacerilor Externe.