In perioada 25 iulie – 7 octombrie 2008, Romtelecom si Asociatia Salvati Dunarea si Delta deruleaza proiectul "Adopta un rau", cuprinzand actiuni de ecologizare si constientizare desfasurate in legatura cu raul Olt. Evenimente de curatare a raului se vor desfasura in judetele Covasna, Sibiu, Valcea si Olt. Pe 25 iulie cei doi parteneri au lansat si site-ul de educatie ecologica www.adoptaunrau.ro, care se doreste a fi si o platforma comuna de comunicare pentru toti cei interesati de situatia raului Olt, precum si a apelor curgatoare, in general.
Proiectul "Adopta un rau" este sustinut de Administratia Nationala "Apele Romane" si incearca sa traga un semnal de alarma asupra distrugerii naturii, dar si sa arate ca un efort comun poate rezolva o buna parte a problemelor asociate acestei teme. Problema poluarii si a degradarii habitatului natural este generalizata la nivelul intregii planete, iar Romania se afla printre tarile in care lectia despre importanta vitala a ecologiei este abia la inceput.
"Adopta un rau" presupune in primul rand o serie de actiuni de curatare a raului Olt cu ajutorul voluntarilor: elevi din scolile de pe cursul raului, voluntari ai companiei Romtelecom, personalitati locale, precum si reprezentanti ai organizatorilor si ai autoritatilor locale.
In plus, demersul companiei Romtelecom si al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta urmareste sa informeze, sa educe si sa constientizeze comunitatile locale in legatura cu importanta si beneficiile pastrarii curate a raului Olt.
"Inecate in peturi, abuzate de pungile de plastic, dispretuite de grataristi, raurile din Romania par abandonate in tara nimanui. Prin proiectul „Adopta un rau”, initiat de Romtelecom si Salvati Delta, dorim sa dezvoltam o comunitate a tuturor celor care pot si trebuie sa faca ceva pentru un rau mai curat: alaturi de cei peste 400 de voluntari, vom pune mana la propriu si vom curata cele mai murdare zone de pe albia raului Olt, dar in acelasi timp vom cere atitudine responsabila din partea autoritatilor, din partea comunitatilor locale care sa duca mai departe munca inceputa de noi," a declarat Costel Popa, director Asociatia Salvati Dunarea si Delta.
"Prin acest proiect Romtelecom lanseaza un indemn pentru fiecare roman. "Adopta un rau" inseamna in final o alegere simpla, a fiecaruia dintre noi, de a deveni mai responsabil in felul in care se comporta cu apele curgatoare. Credem in puterea oamenilor de a gasi rezolvari si a face schimbari in bine, aceasta fiind, probabil, cea mai importanta lectie pe care ar trebui sa o inteleaga toti cei care indragesc natura. Speram ca acest proiect sa atinga cat mai multi oameni, pentru ca numai asa putem avea intr-adevar succes pe termen lung" a declarat Cristina Popescu, director relatii publice Romtelecom.
Pentru mai multe detalii despre proiectul "Adopta un rau" vizitati www.adoptaunrau.ro.