În România sunt diagnosticate anual aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copil, dar sunt mii de pacienți incluși în sistemul de sănătate pentru că tratamentul durează nu doar câteva luni, ci ani.
De peste 20 de ani, Asociația Little People România, cunoscută de pacienți și de personalul din spital prin tricoul galben și mascota Leul Curajos, este alături de acești copii.
Anul trecut 1807 copii, pacienți la nivel național, au beneficiat de programul de intervenție Nu Mi-e Frică! desfășurat de 12 specialiști psihologi și 147 de voluntari Little People, în cele mai mari 9 secții de oncopediatrie din țară în București, Cluj-Napoca, Timișora, Iași, Târgu Mureș și Craiova. Copiii au acces zilnic la cele mai performante servicii de îngrijire psihosocială, recunoscute de către comunitatea doctorilor oncologi ca fiind complementare actului medical.
Inspirația acestor copii sunt alți tineri pacienți care au trecut prin experiențe similare și care azi se numără printre cei 775 de membri ai Comunității Naționale a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer – Temerarii, o comunitate suport, o a doua familie pentru toți dintre ei, un loc în care cancerul nu este tabu, iar provocările vieții de după tratament sunt aduse în discuție. Așa cum mulți dintre ei confirmă, cancerul nu îi definește ci doar i-a transformat în persoane mai puternice. Cel mai recent evenimente dedicate unicei comunități de supravietuitori de cancer, întâlnirile naționale de vară și iarnă a pacienților surprind pofta acestor tineri de a trăi, de fi mereu informați și de a transmite mesajul că există viață după cancer.
Little People a organizat tabere de vară pentru copiii și adolescenții cu cancer pentru 11 ani consecutiv. În 2017, peste 300 de adolescenți au participat la taberele de vară și întâlnirile de iarnă. Mai multe detalii AICI.
Cu ocazia zilei de 15 februarie ne propunem să sărbătorim supraviețuirea, curajul acestor copii, puterea de a lupta pentru șansa la o a noua viață. Publicul larg își poate arata solidaritatea luând parte la cea de a cincea ediție a campaniei Zilele Bandanei. Inițiativa este un îndemn la acțiune ,,Port bandana, pentru că îmi pasă!” semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: ,,Nu e rușinos să purtați bandana, suntem alături de voi!”
De la debutul campaniei Zilele Bandanei din acest an, din 4 februarie, au fost organizate 17 evenimente în 6 orașe, prin intermediul căreia am interacționat cu peste 15 000 de oameni reușind să transmitem mai departe mesajul speranței. Mai multe detalii despre campanie puteți găsi: www.facebook.com/LittlePeopleRomania
Publicul larg poate investi lună de lună în poveștile de succes ale copiilor bolnavi de cancer trimițând un sms cu valoare de 2 euro la 8844 cu mesajul CANCER.