Asociația Prematurilor continuă proiectele dedicate bebelușilor prematuri și cadrelor medicale de la neonatologie, așa cum a obișnuit până acum și a reușit să doneze un simulator portabil în mărime naturala, sub forma unui bebeluș prematur de 25 de săptămâni la maternitatea Prof. Dr. Panait Sârbu din capitala, secția de neonatologie. Simulatorul poate fi folosit că și suport didactic în formarea și dezvoltarea profesionala continua atât a medicilor specialiști/rezidenți, cât și a asistentelor de terapie intensiva neonatala. Pe acest simulator vor putea lucra zilnic actualii medici de la terapie intensiva neonatala, dar și viitoarele cadre medicale care vor putea susține examenele de specialitate și primariat.
“De curând a avut loc și prima sesiune de formare la care au participat peste 45 de cadre medicale care au fost extrem de încântate de manevrele pe care au putut să le exerseze pe un manechin anatomic care reda cu fidelitate problematicile unui prematur atât de mic. Pe parcursul a 2 zile au fost făcute scenarii pentru intervenția de urgenta” Diana Gamulescu- Președinte Asociația Prematurilor.
Simulatorul deține repere anatomice identice cu ale unui bebeluș născut prematur la 25 de săptămâni. Este un echipament medical indispensabil în unitățile de neonatologie din tara. Versiunea donata este foarte moderna, folosește tehnologie de ultima generație. A fost programat să redea funcții complexe, inclusiv pe cea cardio-respiratorie (care este vitala pentru supraviețuirea prematurilor). Pe el se pot face simulări de puncții, transfuzii, se poate conecta la monitor, se poate intuba etc.
“Este fabulous pentru studenți, medici rezidenți dar și pentru formarea continua a medicilor specialiști și primari. Simularea reanimării neonatale creste calitatea actului medical în fata unei urgente reale în practica de zi cu zi“ - Dr. Ioana Roșca, medic primar, sef secție Neonatologie Prof. Dr. Panait Sârbu, București.
Asociația Prematurilor își propune dotarea a cât mai multe maternități cu astfel de simulatoare care să sprijine procesul de învățare continua la niste standarde înalte, iar toți cei care doresc să contribuie la schimbarea viitorului copiilor născuți prematuri alaturi de Asociația Prematurilor, pot face donații direct în contul: RO68BTRLRONCRT0411176001, cu mențiunea “donație simulator”.
Echipamentul medical de ultima generație a putut fi achiziționat prin sprijinul oferit de compania Henkel Romania.
#HenkelRomania #donație #simulator #echipamentepentruviitor #AsociatiaPrematurilor
***
Despre Asociația Prematurilor
Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părintilor și personalului medical de la Neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinti, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România.
În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiata în Germania, de către EFCNI, pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în Romania în cauza prematuritatii.
Asociația Prematurilor este membră EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților și reunește organizații de părinti din întreaga lume, cadre medicale din diferite specialități, având că scop comun îmbunătățirea pe termen lung a sănătății acestora, prin programe de prevenție, tratament, îngrijire și suport celebrează și în România Ziua Mondială a Prematurităţii.
l www.asociatiaprematurilor.ro l www.efcni.org l
l www.asociatiaprematurilor.ro l www.efcni.org l