Fundația Motivation România anunță organizarea a cinci Caravane pentru evaluarea sănătății și prevenirea escarelor persoanelor în scaune rulante. Evenimentele  au loc începând cu luna iunie în localități rurale din România și își propun să ofere servicii personalizate pentru 50 de persoane care folosesc scaune rulante. 
 
În funcție de nevoile identificate de echipele regionale Motivation, participanții beneficiază de servicii gratuite ca: evaluarea pentru prevenirea escarelor și a altor complicații medicale, folosind un sistem computerizat unic în România, furnizarea, repararea sau adaptarea scaunelor rulante, precum și instruirea pentru manevrarea scaunului rulant și dezvoltarea abilităților de viață independentă.
 
Primele evenimente au loc pe 4 iunie la Zvoriștea, jud. Suceava și pe 6 iunie la Dumbrăveni, jud Vrancea, la fiecare fiind așteptate 10 persoane cu dizabilități locomotorii. Participanții sunt selectați de echipele Motivation, pe baza nevoii de servicii pentru menținerea sănătății. Au prioritate persoanele cu dizabilități locomotorii din mediul rural pentru care accesul la servicii este dificil. La aceste evenimente, serviciile sunt oferite de o echipa multidisciplinară din care fac parte kinetoterapeuți, instructori de viață independentă – ei înșiși utilizatori de scaune rulante și tehnicieni de scaune rulante.
 
Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Caravane pentru evaluarea sănătății și prevenirea escarelor persoanelor în scaune rulante”, derulat de Fundația Motivation România în perioada ianuarie-decembrie 2019, cu sprijinul financiar al Societății CONPET S.A.
 
Mai multe informații despre serviciile Motivation pentru persoane cu dizabilități locomotorii pot fi obținute prin apel gratuit la Telefonul utilizatorului de scaun rulant – 0800 030 762, de luni până vineri, în intervalul 09.00 – 16.00.

***
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 23,000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro