Centrul de transfuzie sangvină Craiova a fost modernizat în cadrul etapei 2017-2018 a programului „O șansă pentru viață”, derulat prin parteneriatul Fundației Vodafone România cu Asociația React. În proiectul de modernizare a centrului din Craiova a avut loc renovarea spațiilor care acoperă traseul donatorului, inclusiv sala de așteptare, sala de recoltare și sala post-donare, precum și renovarea cabinetelor de consultații. Suprafața totală acoperită de lucrări are peste 800 de mp. De asemenea, proiectul a inclus dotarea cu echipamente medicale specifice. Finanțarea acordată de Fundația Vodafone România în acest proiect este de peste 150.000 de lei. 
 
Centrul de la Craiova nu a fost renovat deloc de la începutul activității până acum. În prezent, acesta deservește direct 6 spitale din județul Dolj, de aici fiind trimis sânge recoltat și către alte centre de transfuzie din regiune. Anul trecut, la Craiova au fost înregistrați aproape 10.000 de donatori, numărul pacienților care au beneficiat de sânge și preparate din sânge depășind 25.000.  
 
Proiectul de la Craiova face parte din ultima etapă a programului „O șansă pentru viață”, care include, în total, renovarea și modernizarea traseului donatorului din 24 de centre de transfuzie sangvină, dintre cele 42 existente în întreaga țară. Primele 18 centre au trecut prin acest proces în perioada 2014-2016. În urma renovării și dotării acestora cu mobilier și echipament medical, numărul donatorilor de sânge și al pacienților care vor beneficia de schimbările produse la nivel național va ajunge la aproape 1.260.000, în total. 
 
Programul „O șansă pentru viață” a fost demarat în 2008, finanțarea totală acordată de Fundația Vodafone România fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro. În perioada care a urmat momentului lansării, acesta a devenit cel mai mare program național de donare de sânge din România. Programul a început cu o serie de acțiuni anuale de informare și educare în legătură cu importanța donării benevole și periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge în locuri publice, în campusuri universitare și la sediul companiilor. În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea și dotarea centrelor de transfuzie cu echipament medical. Centrul de transfuzie sangvină București, cel mai mare din România, a fost primul care a beneficiat de acest program. 

Ca rezultat al programului „O șansă pentru viață", centrele de transfuzie sangvină din România au înregistrat în 2016 o scădere a mediei de vârstă a donatorilor la nivel național, pentru prima dată după 1989. La ora actuală, 30% din sângele donat la nivel național provine de la donatori tineri.

***
Fundaţia Vodafone Români
a este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 20 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

l Website l Blog l Facebook
 
Asociația React este o organizație neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară. Proiectele implementate produc schimbări majore în viața oamenilor prin intervenții adaptate și implicare activă. În cei unsprezece ani de la înființare, aproape 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităților derulate de Asociaţia React. Impactul proiectelor este confirmat de cele 18 premii de excelență naționale și internaționale primite, care poziționează asociaţia printre cele mai premiate organizații neguvernamentale din România.