Pandemia cu COVID-19 continuă să pună reflectorul pe lipsurile acute din sistemul de sănătate și să surprindă realitatea dură a pacienților bolnavi de cancer aflați adesea la capătul listei de priorități. Copiii bolnavi de cancer nu sunt scutiți, iar sănătatea psiho-emoțională a acestora e tot mai precară. Având în vedere condițiile de izolare totală, nevoia continuării serviciilor de suport psihosocial pentru această categorie atât de vulnerabilă este absolut stringentă.
Îngrijorărilor cu privire la relațiile cu cei din jur, izolării, tristeții și anxietății legate de boală, se adaugă acum incertitudinile cu privire la contextul actual COVID-19, iar problemele emoționale sunt mai puternic resimițite ca niciodată.
În ciuda tuturor provocărilor cauzate de pandemie și din dorința de a fi alături zi de zi de copiii care sunt în tratament activ, oriunde s-ar afla, acasă sau la spital, Asociația Little People România a creat Chat-ul Leului Curajos o soluție digitală, inovatoare, care propune o abordare personalizată a nevoilor pacienților oncopediatrici aflați în izolare. Prin intermediul Facebook Messenger și folosind funcții automatizate, Leul Curajos, îndrăgitul personaj și eroul copiilor bolnavi de cancer, vorbește direct cu pacienții și le transmite activități terapeutice și educaționale, menținând o comunicare care să faciliteze implicarea activă a pacienților și care să contribuie la calitatea vieții acestora.
Programul este disponibil gratuit pentru copiii bolnavi de cancer din România. 115 pacienți au fost înregistrați în program la doar câteva săptămâni de la etapa de testarea a Chatului Leului Curajos, numărul acestora fiind în continuă creștere.
”Leul Curajos este acum la un click distanță, pentru a-i ajuta pe copii să facă față emoțiilor dificile asociate bolii și spitalizării fiind disponibil să comunice cu ei 24/7. Îi ascultă pe pacienți și le răspunde întrebărilor. Adițional le trimite, într-o manieră conversațională, informații care să-i pregătească pentru procedurile medicale, îi implică în activități de meditație ghidată și relaxare, le transmite povești terapeutice, oferindu-le suportul, grija și atenția la sănătatea lor emoțională” - a declarat Katie Rizvi, fondator & CEO Asociația Little People România.
Proiectul Chat-ul Leului Curajos se bucură de susținerea financiară a companiei Mol România.
„Copiii cu afecțiuni oncologice și familiile lor traversează, în contextul pandemiei, o perioadă extrem de complicată, în care situația lor – deja dificilă – este suplimentar îngreunată de nevoia de izolare dar și de temeri și de incertitudine. Din acest motiv noi, echipa MOL România, ne-am alăturat cu multă emoție inițiativei Little People și ne bucurăm să susținem acest proiect inovator care aduce noile tehnologii digitale în slujba uneia dintre cele mai vulnerabile categorii, și anume pacienții oncopediatrici. Sperăm că acest instrument va ajuta în mod real cât mai mulți copii aflați în nevoie, precum și pe familiile acestora. MOL România rămâne partenerul devotat al comunității. Vom susține în continuare inițiativele de valoare menite să îmbunătățească viața semenilor noștri”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.
CEZ România continuă să ne fie alături și în acest proiect și ghidați de principiul #energiavinedelaoameni susține echipa de specialiști Little People care contribuie la dezvoltarea conținutului și activităților chat-ului Leului Curajos.
„Implicarea noastră reprezintă o continuare a colaborării cu Asociația Little People România, prin care aducem energie pentru bine în viața copiilor, familiilor și cadrelor medicale, ajutându-i să depășească provocările de zi cu zi. Chat-ul Leul Curajos este o soluție care ne dă încredere în potențialul tehnologiei și ne demonstrează că și în astfel de situații rămânem împreună, mai puternici pentru cei care au atât de mare nevoie de noi.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România
***
Asociația Little People România este prima organizație care a standardizat la nivel național serviciile de prijin psihologic pentru copiii bolnavi de cancer, care a pus bazele unei comunități de suport pentru supraviețuitorii de cancer – Comunitatea Temerarii, care a intodus tehnologia digitală în interiorul spitalelor pentru a fi la îndemâna pacienților în procesul de educație și suport emoțional, care a creat un kit terapeutic pentru fiecare dintre cei peste 2000 de copii și adolescenți bolnavi de cancer cu care lucrăm anual și cea care a lansat platforma de teleterapie pentru tinerii afectați de cancer.
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 234 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.
Grupul CEZ este prezent pe piața românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție Electrica Oltenia SA care, după procesul de transformare, asigură alimentarea cu energie electrică a șapte județe: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în Romania sunt reprezentate de cele noua companii – Distribuție Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power și CEZ ESCO România.