Fundația Vodafone România continuă să se implice în modernizarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuții din România și anunță în cadrul Galei anuale Proiectul de Extindere a Secției de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Clinic de Urgență Maria Sklodowska Curie din București. Valoarea proiectului este estimată la 3,4 milioane de euro. Fundația Vodafone România va contribui cu 1,5 milioane de euro la bugetul proiectului, va organiza campanii pentru atragerea de fonduri suplimentare și va asigura  partea de management de proiect. 

• Valoarea proiectul este estimată la 3,4 milioane de euro

• În cadrul Galei au fost acordate cinci premii persoanelor active în comunitate
 
„Se împlinesc șase ani de la inaugurarea Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic de Urgență Maria Sklodowska Curie și am ajuns din nou în situația de a avea liste de așteptare la internare. Aici vin cele mai grave cazuri din țară, iar secția și-a atins capacitatea maximă și are nevoie să fie extinsă. Ne vom folosi de experiența câștigată în proiectele anterioare și ne vom uni forțele cu alți finanțatori pentru a finaliza cu succes acest proiect pentru a le oferi nou-născuților cu probleme grave de sănătate o șansă la supraviețuire. Avem nevoie de ajutorul altor companii responsabile pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, prin urmare le invităm să se alăture demersului nostru”, declară Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.
 
Proiectul va dura aproximativ doi ani. Vor fi construiți 2.100 de metri pătrați distribuiți pe trei niveluri, cu o zonă suplimentară de terapie intensivă, o zonă suplimentară de post-terapie, spații extinse pentru cazarea părinților, se va extinde banca de lapte matern, se va realiza o farmacie clinică în cadrul secției și se va crea un centru de excelență pentru formarea continuă a personalului medical din secțiile de terapie intensivă, neonatologie și pediatrie din întreaga țară. 

Actuala Secție de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic de Urgență Maria Sklodowska Curie a fost construită în 2012 printr-un parteneriat cu Asociația Inima Copiilor. În perioada 2017 – 2019, în parteneriat cu Asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, Fundația Vodafone România a modernizat Compartimentul de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei Constanța. Ambele unități au fost dotate cu soluții de telemedicină performante. Soluțiile de telemedicină oferă un sistem de supraveghere video a pacienților. Fiecare salon este dotat cu o cameră de supraveghere, care în caz de urgențe poate face zoom pe monitoarele de funcții vitale montate pe pandante. Soluțiile de telemedicină permit transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe.
 
Anual, Gala Fundației Vodafone România recunoaște contribuția deosebită a oamenilor, ONG-urilor partenere și a echipelor de voluntari implicate în programele Fundației, prin acordarea unor premii. Câștigătorii 2019 la cele patru categorii: sănătate, educație, servicii sociale și voluntariat au fost desemnați în urma voturilor exprimate pe https://voteaza-gala.fundatia-vodafone.ro/.

Aceștia sunt: Adrian Hochia Programul Investiție în Mediul Rural derulat prin Fundația Regală Margareta a României (Premiul pentru Educație), dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secţiei de terapie intensivă neonatală a Spitalului Maria Sklodowska Curie” din București (Premiul pentru Sănătate), Ciprian Drăguș, Programul Școală pentru o meserie. Școală pentru viață! al Organizației Umanitare CONCORDIA (Premiul pentru Servicii Sociale), Echipa de Voluntari Brighter Future de la Vodafone România Technology Shared Services (Premiul pentru Voluntariat). Premiul special a fost acordat lui Iulian Rizea de la Fundația Romanian Business Leaders pentru susținerea inițiativelor de antreprenoriat social prin  Programul Antreprenoria.
 
Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 30 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Website l Blog l Facebook