Peste 100 de copii din întreaga țară, pacienţi cu afecțiuni incurabile aflați în grija HOSPICE Casa Speranţei, în cele două centre din Bucureşti şi Braşov şi mai mult de 100 de membri ai familiilor lor vor beneficia de terapiile asigurate printr-un nou proiect, lansat sub numele „Conexiune pentru îngrijire şi compasiune”.

Dezvoltat printr-un parteneriat între Fundaţia Vodafone România şi HOSPICE Casa Speranţei, proiectul va oferi un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-socială-emoţională, de sprijin educaţional şi servicii de tip respite menite să ofere părinților timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-și recupera forțele. Inițiativa este susţinută de Fundaţia Vodafone România printr-o finanțare de aproape 600.000 de lei, în cadrul programului Connecting for Good, runda de finanțare 2017.

Pe lângă serviciile multidisciplinare clasice, proiectul va integra un concept nou de suport adaptat, denumit „Tech Room”, care va fi implementat în cele două centre HOSPICE din București și Brașov. Conceptul constă într-o cameră specială dotată cu echipamente din domeniul tehnologiilor informatice şi mobile de ultimă generaţie. Micii pacienți vor putea partipa în Tech Room la sesiuni de terapie prin joc şi mişcare și la sesiuni educaţionale online. Noul concept este menit să faciliteze intervenţiile specializate asigurate de echipa HOSPICE, într-o manieră atractivă, sporindu-le astfel eficienţa. 
 

„Soluțiile bazate pe tehnologie sunt utilizate cu mult succes în diverse situații clinice. Este un fapt confirmat an de an de rezultatele proiectelor pe care le finanțăm prin programul Connecting for Good în întreaga țară. Jocurile și realitatea virtuală sunt un exemplu de suport care poate avea un rol important în creșterea eficienței serviciilor paliative. De aceea ne bucurăm să susținem această inițiativă a HOSPICE Casa Speranței, un partener cu care colaborăm de mulți ani”,
a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.
 

«Conexiune pentru îngrijire şi compasiune» reprezintă o continuare şi o evoluție substanţială a proiectelor derulate anterior cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, care au pregătit organizaţia noastră pentru integrarea tehnologiilor informatice şi mobile în managementul tuturor serviciilor pentru pacienţi. Obiectivul nostru este să dezvoltăm un sistem complex şi integrat de servicii şi intervenţii paliative pediatrice, menite să contribuie cât mai mult la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu boli incurabile şi a familiilor acestora”,
a declarat Mirela Nemţanu, Directorul Executiv al HOSPICE Casa Speranţei. 

Rezultatele estimate pentru prima etapă a implementării proiectului includ 200 de episoade de internare de tip respite, 50 de evenimente socio-educaţionale şi de respite, 250 de sesiuni de terapie prin joc şi mişcare în cadrul camerelor Tech Room din Bucureşti şi Braşov, 300 de intervenţii educaţionale online pentru copii și 350 de intervenţii educaţionale clasice şi de consiliere pentru membrii familiilor micilor pacienţi. În cursul anului 2018, Fundația HOSPICE Casa Speranței va extinde proiectul și la Centrul Socio-Medical de la Adunații Copăceni.

***
Fundaţia Vodafone România
este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari - copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 26 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

www.fundatia-vodafone.ro l jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro l facebook.com/fundatiavodafone

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

www.hospice.ro l www.hospice.ro/educatie/proiecte-educatie-dezvoltare