Marți, 09.10.2018, începând cu ora 12:00, Asociația Medicover, cu sprijinul Medicover și Synevo România, va comunica, în premieră, rezultate despre prevalența riscului de diabet zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației la copii, ca urmare a primului an de activitate a Programului de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc”. Conferința de presă se va desfășura la Caro Hotel București (Bulevardul Barbu Văcărescu, Nr. 164A), Sala Eminescu.

În cadrul acestei conferințe vor fi prezentate rezultatele evaluării elevilor claselor a V-a din unitățile de ȋnvățământ care au aderat, până în prezent, la Programul „ȋnCerc”. În baza acestora, vă vom comunica statistici relevante pentru zona în care s-a desfășurat Programul „înCerc” în primul an, cu privire la supraponderabilitate, obezitate, tensiune arterială și alți indicatori de sănătate relevanți pentru bolile civilizației la copii.

De asemenea, ca parte din strategia națională de prevenție pe care o derulează prin Programul „ȋnCerc”, organizația non-guvernamentală Asociația Medicover, parte a Grupului Medicover, va anunța și cel de-al doilea oraș în care va fi implementat programul, începând cu anul școlar 2018-2019. 
 
Mai mult, reprezentanți ai Medicover și Synevo România vor vorbi despre însemnătatea acestei inițiative, din punct de vedere organizațional.
Alături de ei, vor lua cuvântul reprezentanți ai Asociației Medicover, autorități centrale și locale, fiind invitați și reprezentanți ai Ministerelor Educației Naționale și al Sănătății. De asemenea, nume emerite din lumea medicală, cu competențe în diabet, nutriție și boli metabolice, vor fi marți alături de Asociația Medicover: Prof. Univ. Dr. Maria Moța, care se va afla în sală și Prof. Univ. Dr. Gabriela Roman, care va transmite un mesaj pentru cei prezenți la conferință.

Va exista posibilitatea realizării de interviuri și materiale dedicate cu familii participante la Program.  

***
Despre Asociația Medicover
Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick, întemeietorii Medicover. Sub sloganul “Împreună putem face mai mult”, Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului la un stil de viață adecvat. 

Principala inițiativă a Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc”, prin intermediul căruia 12.000 de copii din două orașe din România vor fi evaluați cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației, aproximativ 3.000 dintre aceștia participând ulterior la etapa de consiliere personalizată, derulată pe parcursul a 18 luni.
În plus, Asociația Medicover derulează și alte acțiuni de voluntariat, lunar sau trimestrial, sub egida Bursele “Împreună putem face mai mult”, cu ajutorul voluntarilor Medicover și Synevo.
Ca recunoaștere pentru acțiunile de prevenție derulate în cadrul Programului „înCerc”, Asociația Medicover a primit Premiul Special Organizația New Entry în cadrul Galei Societății Civile 2018.

Despre Medicover România
Medicover România este prezentă de peste 22 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și la finalul anului 2017 dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești, Năvodari, Eforie Nord, Oradea, Craiova, Târgu-Jiu, Slatina, Calafat şi Drăgăşani) și două spitale generaliste (Spitalul Medicover din București și Spitalul Pelican din Oradea).
Spitalul Medicover din București corespunde celor mai înalte standarde medicale – modern, sigur, aproape de pacienți – și include toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum şi o gamă variată de specialități medicale şi chirurgicale. Spitalul Pelican are o suprafață de peste 4.000 mp, distribuiți pe 4 nivele. În momentul de față este cel mai mare spital privat din țară din punct de vedere al numărului de internări. Spitalul Pelican este unul dintre cele mai importante branduri medicale la nivel regional, renumit pentru excelența în furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate.  Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.  

Despre Synevo România
Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România și oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând în 2017 aproape 15 milioane de teste.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995.