Organizația ABC-ul Nutriției demarează campania educațională „Sănătatea pe bune” adresată comunităților defavorizate. 
 
Andrei dintr-a șaptea crede că sexualitate înseamnă sex. Alți colegi de-ai lui nu știu deloc ce înseamnă acest concept. La fel cum nu știu ce sunt bolile cu transmitere sexuală. Elena, 12 ani, spune că în topul alimentelor consumate cel mai des se află: pizza, fast food și paste. Alți colegi de-ai ei au mai adăugat salam, dulciuri, cereale cu lapte. Întrebati dacă văd o legătură între sănătatea corpului și cea a gândirii și a stării noastre generale, majoritatea copiilor a raspuns: „da, cred că dacă ai un corp sănătos, gândești mai bine și ești mai bine dispus.”
 
Conform UNICEF, România are una dintre cele mai mari rate de nașteri ale adolescentelor din Europa, de 15%. În România, cauza principală a problemei sarcinii printre adolescente vine din lipsa totală a educației în sistemul de învățământ public, atât pe acest subiect, cât și pe orice alt subiect ce ţine de pregătirea pentru o viaţă sănătoasă. OMS a emis date îngrijorătoare cu privire la dezvoltarea obezității în rândul copiilor și adolescenților. În România, în 2016, 19.7% dintre fete și 29.2% dintre băieți erau supraponderali, dintre care 5% fete și 10.7% băieți sufereau de obezitate.
 
Acesta este motivul pentru care Asociația ABC-ul Nutriției, cu sprijinul Hil Foundation și al partenerului strategic Policy Center for Roma and Minorities lansează proiectul „Sănătatea pe bune”. Problemele ce țin de salubritate, sarcină, sănătatea și nutriția adolescentului sunt legate între ele, ceea ce duce la necesitatea creării unei călătorii educaționale pentru copii, adolescenţi, părinți și profesori care trăiesc în condiții sociale defavorizate, parcurs care să le ofere contextul de înțelegere a modului de îngrijire a trupurilor și a minții lor.
 
Campania educațională „Sănătatea pe bune” se derulează în perioada  noiembrie 2018 – februarie 2019 și are ca grup țintă comunitatea romă din două școli din București: Clubul de Educație Alternativă și Școala Gimnazială Petrache Poenaru. Un program dedicat copiilor romi, viitorii adulți și părinților lor, prin care ne propunem să vorbim pe bune despre dezvoltare personală, despre emoții și gestionarea lor, despre igienă, educație sexuală și alimentație sănătoasă. Învățăm împreună ce înseamnă, cu adevărat, să fii sănătos. Pe parcursul celor 10 săptămâni, cei 150 de copii vor participa la ateliere menite să-i învețe cum să-și formeze obiceiuri corecte pentru a avea un corp sănătos, pentru a avea relații sănătoase, pentru a avea o minte liberă și o viață echilibrată. Modulele interactive și practice au fost dezvoltate  împreună cu Seeding Knowledge Foundation. 
 
La începutul anului 2018, Asociația ABC-ul Nutriției a inițiat proiectul pilot „Sănătatea pe bune”, prin care 80 de copii, părinți și profesori au participat la sesiuni interactive de informare pe teme de educație nutrițională, emoțională și sexuală implementate de traineri specializați. Pentru a continua demersurile, proiectul își va urma traiectoria și în perioada noiembrie 2018  - februarie 2019 la Clubul de Educație Alternativă și Școala Gimnazială Petrache Poenaru.
 
Sănătatea pe bune este un proiect demarat de Asociația ABC-ul Nutriției, suștinut de Hil Foundation, în colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities și Seeding Knowlegde Foundation.
 
***
Despre Asociația ABC-ul Nutriției
ABC-ul Nutriției este o organizație care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor prin educație despre nutriție și stil de viață sănătos. Suntem o echipă multi-disciplinară cu competențe în medicină, nutriție, psihologie și educație, determinată și foarte implicată, cu o energie molipsitoare. Ne punem toată energia pe care o avem în această campanie cu dorința de a promova mișcarea ca un catalizator al sănătății.