Consumul este asigurat în totalitate de parcul fotovoltaic, iar 50% din flota auto cuprinde autoturisme electrice

 

  • Spitalul de Dermatologie-Venerologie Bioderm Hospital din Săftica (Balotești, jud. Ilfov), inaugurat în luna martie a acestui an, anunță finalizarea tranziției la energie verde. Consumul intern al unității este asigurat în proporție de 100% de parcul fotovoltaic propriu.
  • De asemenea, parcul auto al Bioderm are în componență în proporție de 50% autoturisme electrice, alimentate tot din parcul fotovoltaic.
  • Bioderm are o experiență de peste 30 de ani în dermatologia premium. Grupul a fost fondat în 1992, în București, ajungând în prezent la o rețea care cuprinde 3 unități de dermatologie: clinica Bioderm Eminescu (București, strada Mihai Eminescu, nr. 42), clinica Bioderm Popești-Leordeni (Str. Leordeni, nr. 90F) și un spital de dermatologie – Bioderm Hospital (Calea București, nr.7, Săftica, comuna Balotești).

 

Parcul spitalului cuprinde 242 panouri fotovoltaice care produc aproximativ 100kwh (96,8). Consumul propriu este acoperit 100%, suplimentul injectându-se în rețeaua națională (prosumator), după încărcarea bateriilor de stocare. Spitalul deține, de asemenea, ca back-up, un generator de mare putere pentru curent electric.

 

„Privim mereu spre viitor, așa că pe lângă tehnologie de ultimă generație și servicii la nivel de excelență, suntem preocupați de sustenabilitate și responsabilitatea față de mediul înconjurător, prin acțiuni concrete. În prezent, Spitalul Bioderm este 100% verde din punct de vedere al eficienței energetice, lucru care se traduce atât prin beneficii asupra mediului înconjurător, cât și pentru pacienți, ca urmare a investițiilor pe care le vom putea face din economiile realizate. Eficientizarea energetică a spitalelor din România este un proiect major, salutăm orice inițiativă a statului în acastă direcție”, a declarat Dr. Claudia Sprâncenatu, CEO Bioderm.

 

Discuții despre potențiale proiecte energetice, dezvoltate în cadrul unor Parteneriate Public Private pentru realizarea unui sistem integrat de eficientizare energetică a spitalelor din România au fost purtate în Emiratele Arabe Unite de secretarul de stat în cadrul Alexandru Rogobete. Parteneriatul s-ar putea ridica la un milliard de euro pentru o perioadă de 10 ani, conform declarațiilor transmise de presă.

Bioderm Hospital – tehnologia de ultimă generație, inclusiv AI, face echipă cu experiența medicului

 

Spitalul Bioderm dispune de tehnologie de ultimă generație în prevenția cancerului de piele, inclusiv dermatoscopie bazată pe inteligență artificială, peste 20 de lasere cu utilizări diferite în dermatologie și estetică, 32 de paturi, ambulatoriu de medicină internă și recuperare, un bloc operator modern, o unitate modernă de fototerapie destinată tratării a multiple afecțiuni dermatologice, precum și cu indicații în estetică, plus 32 de locuri de parcare.

 

Spitalul are o echipă de peste 30 de medici cu o vastă experiență, una din cele mai sudate echipe din dermatologia românescă.

 

Pacienții asigurați în sistemul public de sănătate din toată țara pot beneficia de consultații de specialitate, dermatoscopie și intervenții decontate în baza unei trimiteri în cadrul Bioderm Hospital. Serviciile pot fi accesate și în baza asigurărilor private, având în parteneriate cu majoritatea companiilor mari de asigurări.

 

***

 

Despre Bioderm

Grupul de clinici Bioderm a fost fondat în 1992, în București, ajungând în prezent la o rețea care cuprinde 3 unități de dermatologie: clinica Bioderm Eminescu (București, strada Mihai Eminescu, nr. 42), clinica Bioderm Popești-Leordeni (Str. Leordeni, nr. 90F) și noul spital de dermatologie – Bioderm Hospital (Calea București, nr.7, Săftica, comuna Balotești).

Centrele Bioderm furnizează servicii medicale complexe pentru evaluarea, managementul şi educaţia pacienţilor cu afecţiuni dermatologice, având o echipă de profesioniști, cu o vastă experienţă în depistarea precoce și tratarea afecțiunilor pielii. Bioderm promovează tehnologia de top în domeniul laserelor medicale (chirugicale, cosmetice, reparatorii, vasculare), fototerapiei şi echipamentelor de diagnostic precoce pentru cancerul de piele, oferind cele mai eficiente soluţii de tratament. Mai multe informații vă invităm să citiți pe: https://bioderm.ro.