În perioada 21-23 decembrie 2016, orașul Timișoara desemnat capitală culturală europeană în anul 2021, va găzdui 250 de tineri români supraviețuitori de cancer, reuniți în cadrul celei mai mari Întâlniri Anuale de Iarnă, Gala de Crăciun Temerarii
 
Evenimentul aflat la a 9-a ediție, organizat de către Asociația Little People România, va reuni foști pacienți tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie cu care Asociația colaborează, pentru a sărbători victoria asupra bolii și pentru a trăi emoția revederii altor tineri care au trecut prin experiențe similare. 
 
Organizatorii vor pregăti pentru tinerii supraviețuitori de cancer un program bogat în activități recreative și culturale. Tinerii vor avea plăcerea de fi spectatorii piesei de teatru ,,Billy Mincinosul” jucată special pentru ei de către actorii Teatrului Național Timișoara.
 
La cererea tinerilor supraviețuitori, în data de 22 decembrie, începând cu ora 09.00, la Hotel Timișoara, sala Viena, Asociația Little People organizează Conferința Open-Space care le va oferi posibilitatea de a discuta într-o formulă nestructurată subiecte referitoare la provocările înfruntate zi de zi după finalizarea tratamentului oncologic. Conferința se adresează tinerilor care au avut experiența tratamentului oncologic în copilărie sau adolescență. Reprezentanții media sunt invitați la această întâlnire.
 
Punctul culminant al Întâlnirii Anuale de Iarnă va fi mult așteptata seară a elegantei Gale de Crăciun. Gala va avea loc în data de 22 decembrie, începând cu orele 20:00, în cadrul locației Venue Events, Str. Divizia 9 Cavalerie, Nr. 62, Timișoara. Reprezentanții media sunt invitați să închine un pahar de șampanie în onoarea victoriei tinerilor supraviețuitori de cancer, la recepția evenimentului. 
 
Mulțumiri speciale revin sponsorilor care au făcut acest eveniment posibil: Profi România, Poker Fest, Trelleborg, Sanofi Genzime, Coca Cola, Novartis, Blue Air și colaboratorilor locali. 
 

Activitatea Asociației Little People România în Timișoara

Începând cu anul 2010, Asociația Little People România este prezentă zi de zi alături de copiii și adolescenții bolnavi de cancer internați în cadrul secției de onco-hematologie din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara, desfășurând un program structurat și complex de asistență psihosocială al pacienților, începând de la prima internare și urmărindu-i pe termen lung pe tinerii care finalizează tratamentul oncologic.
 
Anual, un număr de peste 200 de copii și adolescenți (713 pacienți în ultimii 3 ani), beneficiază de peste 365 de activități terapeutice parte din premiatul program „Nu mi-e frică!”, adaptate la nevoile specifice ale pacientului oncopediatric, implementate de echipa Little People formată dintr-un psiholog, coordonator local al programului și un număr constant de 30 de voluntari
 
”Pentru mine, când mă întorc în spital și văd coridoarele și saloanele unde  am ”locuit” ani de zile, mă fac să retrăiesc unele clipe, frânturi de memorii petrecute acolo, și înțeleg că și ele fac parte din viața mea, și mă definesc cine sunt azi eu ca persoană. Sunt sigur că nu aș fi la fel fără să fi trecut pe acolo, și nu regret nici măcar o clipă. Ele m-au făcut să înțeleg copiii de care ne ocupăm și să îi încurajez.” (Dani Tomai, supraviețuitor de cancer, membru al Comunității Temerarii® și voluntar în cadrul echipei Little People din Timișoara).
 
Mulțumim colectivului de cadre medicale din cadrul secției de onco-hematologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara pentru colaborarea de lungă durată și pentru eforturile depuse în îmbunătățirea calității vieții pacienților internați în cadrul secției. 
 
 
Despre Asociația Little People România

Cu o experiență de peste 19 ani în programe de suport psihosocial, asociația oferă o serie de servicii de înaltă calitate, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacienţilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psihosociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Dorim ca acest program să devină o parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de oncopediatrie din România, fiind deja implementat cu succes în 8 secţii de oncopediatrie din țară, din 5 orașe: Cluj, București, Timișoara, Iași și Târgu-Mureș. Începând cu luna februarie 2013, activitatea asociației s-a extins și în două centre de oncopediatrie din Chișinău, Republica Moldova. În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii - Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supravițuitori de Cancer - ce numără astăzi, peste 400 de membri din 123 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susţinere reciprocă şi facilitând reintegrarea lor reuşită în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeași experiență ca și ei.
www.thelittlepeople.ro sau www.facebook.com/LittlePeopleRomania