Primul video a fost lansat in luna iunie, iar seria a fost finalizata in septembrie 2015. Peste un milion de romani au urmarit pana in prezent cele cinci animatii disponibile pe platforma www.lectiadeprimajutor.ro, pe YouTube si pe pagina de Facebook a programului. Aceste animatii prezinta informatii utile in situatii de urgenta, precum:

Asociatia MaiMultVerde si NN Asigurari de Viata au creat clipurile video cu obiectivul de a facilita accesul unui numar cat mai mare de romani la “Lectia de prim ajutor”, acestea alaturandu-se cursurilor gratuite de prim ajutor organizate in Bucuresti si, incepand cu luna septembrie, si in alte orase din tara (in Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu, Iasi si Constanta) si aplicatiilor pentru telefoane mobile si tablete. Animatiile au fost realizate de OnScreen, pe baza scenariilor scrise de Semida Duriga, copywriter independent, brand consultant si trainer, si produse de actorul si regizorul Vladimir Draghia.

“Lectia de prim ajutor sprijina romanii sa invete, prin metode creative, tehnici esentiale de acordare a primului ajutor in situatii de urgenta. La NN, consideram ca avem responsabilitatea sociala, fireasca in contextul specificului business-ului nostru, de a ne implica in cresterea sanselor la viata pentru cei aflati in nevoie. Succesul programului Lectia de prim ajutor ne bucura si este in acelasi timp o confirmare ca tot mai multi oameni isi asuma, la randul lor, rolul de a da o sansa la viata celor din jur”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN Romania.

Programul “Lectia de prim ajutor” a fost lansat in anul 2011 cu scopul de a facilita accesul publicului larg fara pregatire medicala la informatii esentiale despre acordarea primului ajutor in situatii de urgenta. Programul “Lectia de prim ajutor” include o serie de initiative precum platforma online www.lectiadeprimajutor.ro, aplicatiile pentru telefoane mobile si tablete cu sisteme de operare Android si iOS si cursuri gratuite de prim ajutor.

Programul este dezvoltat de Asociatia MaiMultVerde si NN Asigurari de Viata in parteneriat cu SMURD.
 
***
Partenerii programului:
 
Asociatia MaiMultVerde este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 - 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieti, a strans 325 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile. 
NN Asigurari de Viata
NN Asigurari de Viata (www.nn.ro) este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in ianuarie 1997. Prin activitatea si initiativele sale, NN ajuta oamenii sa creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei si familiile lor, contribuind totodata la dezvoltarea sustenabila a societatii. Din 2011, NN se implica in programe care ofera ajutor si “Sanse la viata” persoanelor aflate in dificultate. Alaturi de “Lectia de prim ajutor”, NN sustine si proiectul “Alearga pentru Inima Copiilor”, sprijinind functionarea sectiei de cardiochirurgie pediatrica a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti. 

SMURD
In septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, a inceput experimentarea unui sistem de urgenta ce functioneaza si in alte tari europene. Acesta avea la baza transferul unui echipaj medical spitalicesc, impreuna cu dotarea necesara, la locul unde se gasea pacientul aflat in stare critica, in vederea acordarii unei asistente medicale de urgenta calificata. Echipajul era condus de un medic pregatit in domeniul anesteziei si terapiei intensive si in domeniul medicinei de urgenta. In aceasta faza de inceput, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare, avea in dotare o singura masina echipata pentru interventie rapida, fara posibilitatea de a transporta pacientul, acesta urmand sa fie transferat la cea mai apropiata unitate medicala cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta. Dupa 21 de ani de existenta, SMURD este un serviciu public ce se pune permanent in slujba vietii cetateanului roman. Serviciul activeaza in aproape toate judetele tarii, avand in dotare logistica de ultima generatie si fiind deservit de paramedici, asistenti si medici pregatiti pentru a interveni in orice situatie in vederea salvarii vietilor celor aflati in situatii critice sau dificile din punct de vedere medical.
 
Pentru mai multe informatii
 
Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde: tel. 0755.224.816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro