Ultima perioada ne surprinde aducand din ce in ce mai des in discutie subiecte precum ecologia, protectia mediului. Sunt subiecte sensibile, probleme actuale carora doar unii dintre noi, din pacate, le acorda o atentie deosebita. Surprinzator, tinerii au realizat acest lucru, oferindu-ne un exemplu.

In luna aprilie 2009, prin implicarea celor 17 copii din Bursa Chance for Life si a copiilor de la Scoala 191 din Drumul Taberei, Fundatia CHANCE FOR LIFE a lansat un nou proiect, „Scoala Verde”, finantat de Fundatia Pentru Partneriat si Mol Romania. In fapt, activitatea este parte a programului deja cunoscut Bursa Chance for Life.

In cadrul acestui proiect s-a propus amenajarea unei parti a spatiului din curtea Scolii 191 pentru a redeveni un loc de recreere placut  si un prilej de educatie ecologica a copiilor. Cladirea Scolii 191, de altfel, o scoala cu traditie in cartierul Drumul Taberei, si singura beneficiind de un parc ce se intinde pe o suprafata de 11 hectare, a fost supusa in ultimii ani unui proiect de reabilitare sustinut de Primarie. In timpul desfasurarii lucrarilor, spatiul verde a fost puternic deteriorat, totul devenind mai mult un santier. Din aceste motive,copiii scolii, printre care si copii ce fac parte din Bursa Chance for Life, alaturi de profesori, parinti si voluntarii fundatiei au decis sa refaca spatiul verde, transformand-ul din nou intr-un loc placut.

Pana la finele proiectului in data de 15 august 2009, se doreste ca aceasta zona sa prinda o alta culoare, si anume verde, prin curatarea gunoaielor de pe aproximativ 2000 m², plantarea a 50 de m de gard viu, insamantarea cu iarba a unei suprafete de 200 m², plantarea unor straturi de flori si tualetarea copacilor si arbustilor existenti.

Pana in prezent deja s-au realizat in foarte mare masura obiectivele propuse, altele fiind in curs de finalizare, iar din toamna aceasta suprafata  scolii sa fie un loc placut pentru toti cei care il privesc: copii, parinti, profesori, voluntari si chiar oamnii din cartier.

Prin acest proiect Fundatia Chance for Life in parteneriat cu Scoala Nr. 191 si-au propus ca prin amenajarea parcului din curtea Scolii 191 sa implice copiii si sa contribuie astfel la dezvoltarea interesului pentru a pastra spatiul verde, la insuflarea unei atitudini de responsabilitate fată de mediul inconjurator, la dezvoltarea cunostintelor despre plante si ingrijirea acestora si nu in ultimul rand la informarea si implicarea comunitatii in proiectul actual sau in proiecte asemanatoare.

Copiii, tinerii in general ne ofera astfel o lecţie, noi trebuie sa le urmam exemplu.

***

CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care îsi propune dezvoltarea comunitătilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Fundatia implementeaza campanii educationale care provoaca tinerii si copiii sa gandeasca diferit,  si desfasoara de peste 8 ani programe care ofera suport emotional, scolar si material copiilor din Bucuresti, Ilfov si Delta Dunarii.

Pentru alte informatii/contact:
Fundatia CHANCE FOR LIFE
Director de Proiect
Iuliana Dinu

www.chanceforlife.ro