Proiectul va contribui la cresterea calitatii si accesibilitatii serviciilor de ingrijiri paliative, prin implementarea si dezvoltarea unui sistem complex de management al serviciilor, cu ajutorul tehnologiilor mobile.
Proiectul este structurat pe trei componente complementare. Astfel, proiectul va debuta prin implementarea unui sistem informatic integrat de management al serviciilor, care presupune un proces de digitalizare a intregii documentatii asociate serviciilor de ingrijiri paliative furnizate de HOSPICE. Din acest proces vor rezulta 2000 de fise electronice ale pacientilor, accesibile din toate cele 4 locatii in care Fundatia activeaza (Brasov, Bucuresti, Zarnesti si Fagaras).
Beneficiarii proiectului sunt peste 400 pacienti de toate varstele, afectati de boli incurabile, care vor primi servicii specializate de ingrijiri paliative, impreuna cu peste 400 membri ai familiilor acestora, care vor fi consiliate pentru ingrijirea cotidiana a pacientului; pe langa acestia, peste 50 membri ai echipei HOSPICE vor fi instruiti sa utilizeze tehnologii mobile in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor acordate pacientilor.
Tabletele vor fi utilizate de catre echipele interdisciplinare HOSPICE pentru a accesa si completa fisele electronice de la distanta (de la domiciliul pacientilor, din cabinetele de consultatii, din spitalele publice, din unitatile cu paturi ale Fundatiei). Prin conferinte video, pacientii vor avea acces la cel putin 100 de consultatii extinse in sistem de telemedicina. De asemenea, existenta fiselor electronice va facilita dezvoltarea unui serviciu help line, cu infrastructura existenta in Brasov, pentru care estimam aproximativ 400 de apeluri lunare; acest serviciu va deveni accesibil si pentru pacientii din celelalte locatii ale Fundatiei.
***
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care, din 1992, asigura gratuit si nediscriminatoriu servicii de ingrijire paliativa pentru pacientii copii si adulti cu boli incurabile.
Fundatia a fost desemnata centru de excelenta pentru Europa de Sud Est si are ca misiune dezvoltarea serviciilor de ingrijire paliativa in Romania si de a le face cunoscute la nivel national prin sensibilizare, promovare si educatie.
Ingrijirea paliativa este menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002).
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro
Contact media:
Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare, daniel.bujorean@hospice.ro, 0733 553 402.