In cadrul evenimentului, Laszlo Bodor, Director de Fundraising si Comunicare la HOSPICE a fost distins cu premiul pentru cel mai bun fundraiser profesionist.

Laszlo Bodor s-a alaturat fundatiei HOSPICE Casa Sperantei in urma cu cinci ani, in calitate de  voluntar. Activitatea de voluntariat i-a permis sa cunoasca proiectele fundatiei si, alaturi de echipa de fundraising, sa faca fata provocarilor intr-o perioada de criza economica si dezvoltare accelerata a serviciilor oferite de HOSPICE, in contextul deschiderii noului centru de ingrijire paliativa din Bucuresti. 

Atasamentul lui pentru cauza a fost mult apreciat, iar implicarea in activitatile de fundraising a generat un impact considerabil la nivel organizational, astfel incat dupa incheierea programului  “Voluntar de profesie”, Laszlo Bodor a preluat responsabilitatile pozitiei de Director de Fundraising si Comunicare. 

In perioada aprilie 2014 – martie 2015 a dezvoltat strategii si instrumente de fundraising menite sa contribuie la diversificarea surselor de finantare ale Fundatiei, la identificarea si loializarea unor sustinatori noi, la atragerea de fonduri pe termen scurt si mediu pentru a asigura continuitatea serviciilor de paliatie oferite gratuit pacientilor cu boli incurabile. In aceasta perioada, echipa de fundraising si comunicare a reusit sa creasca cu 22% veniturile fata de anul precedent.

„Le multumesc organizatorilor si juriului pentru distinctia acordata, care este o recunoastere a muncii intregii echipe de fundraising si comunicare, formata din 13 profesionisti ce lucreaza in centrele HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti si Brasov” a declarat Laszlo Bodor.

Un al doilea membru al echipei HOSPICE, Diana Nazarin a primit premiul pentru cea mai buna campanie de fundraising a unei organizatii mari pentru campania Luna Florii de Colt. 

Timp de 20 de ani, „Luna Florii de Colt“, cea mai longeviva campanie a fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, a transformat un simbol intr-un imbold colectiv, care a capatat putere tot mai mare si s-a extins de la un an la altul. Pentru ca proiectul a fost imbratisat de numeroase lacase de cult de diferite confesiuni, mesajul HOSPICE a ajuns la mii de oameni, carora li s-a oferit posibilitatea de a sprijini concret fundatia sa asigure ajutor gratuit persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Cea de-a 20-a editie a campaniei „Luna Florii de Colt“ a fost sprijinita de 169 lacase de cult si care au gazduit cutiile de donatii si au transmis enoriasilor apelul organizatiei. La finalul perioadei de desfasurare de trei luni, venitul realizat, aproximativ 90.000 de lei, a acoperit costul pentru 1000 de vizite la domiciliul pacientilor aflati in ingrijirea HOSPICE.

Motivele de bucurie ale echipei HOSPICE nu s-au oprit insa la cele doua distinctii. Diana Oncioiu de la Dela0.ro a luat premiul pentru cel mai bun material de presa despre filantropie cu reportajul „Pana in ultima clipa de viata”, despre fundraiserii voluntari ai Fundatiei Hospice Casa Sperantei. Reportajul poate fi accesat la urmatoarea adresa: http://www.dela0.ro/pana-ultima-clipa-de-viata.

Le multumim si pe aceasta cale organizatorilor, Camera de Comert Americana din Romania si Asociatia pentru Relatii Comunitare, juriului, precum si celor care ne-au sprijinit si ne sprijina pentru a putea oferi servicii de ingrijire paliativa pentru bolnavii incurabili din Romania.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.  
 
Credit foto: ARC Romania si AmCham Romania