Fundatia Star of Hope Romania va invita vineri, 08.05.2009, orele 10.30, la Scoala de Arte si Meserii – Invatamant Special- Botosani la o sesiune de informare privind integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati, realizata in cadrul proiectului „E timpul pentru o schimbare!”, proiect derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Fundatia Star of Hope Romania, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Fundatia Children on the Edge Romania.

 La evenimentul ce va fi organizat vineri in colaborare si cu Scoala de Arte si Meserii - Invatamant Special Botosani si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, beneficiarii vor fi tineri cu dizabilitati care provin din centre de plasament din Botosani, sesiunea avand ca scop cresterea gradului de informare a persoanelor cu dizabilitati privind cadrul legal de incadrare pe piata muncii si stimularea angajarii pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati. Si de aceasta data se va pune accent pe incurajarea persoanelor cu dizabilitati de a-si cauta un loc de munca, drepturile si obligatiile pe care persoanele cu dizabilitati le au din punct de vedere al legislatiei muncii, formele de angajare in munca si institutiile resursa din comunitate care le pot facilita integrarea pe piata muncii.

 La cele doua sesiuni de informare derulate de Fundatia Star of Hope pentru beneficiarii sai din Iasi s-a evidentiat clar nevoia de schimbare a atitudinii angajatorilor pentru a oferi un loc de munca persoanelor cu dizabilitati. Aceste persoane doresc sa fie valorizate, sa efectueze o munca utila, dar nu cunosc mecanismul de accesare a unui loc de munca si de aceeea au nevoie de sprijinul autoritatilor, angajatorilor.

 „E timpul pentru o schimbare!” este un proiect in cadrul caruia se vor realiza sesiuni de informare cu 400 de persoane cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA in cele cinci judete de implementare a proiectului - Iasi, Vaslui, Botosani, Mures si Constanta, in proiect fiind cuprinse si o campanie media, facilitarea de vizite la ateliere de terapie ocupationala / unitati protejate - modele de succes privind integrarea in munca a persoanei cu dizabilitati, precum si crearea unui site – spatiu de dialog pe problematica integrarii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilitati.

Proiectul are o durata de 10 luni si este finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul PHARE cu suma de 81.520 euro si cofinantat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania cu 10.000 euro.

 Informatii suplimentare pot fi obtinute la telefon 0232/275568, adresa de mail office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Anca Prisacaru – coordonator national de proiect, sau la telefon 0744506036, mail aura.v@starofhope.ro, persoana de contact Aurora Vatamaniuc, coordonator din partea Star of Hope Romania.

 Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati cfcu.phare@mfinante.ro.