Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a deschis seria activitatilor si evenimentelor dedicate copiilor si tinerilor sambata, 22 septembrie, pe Strada Copiilor, editia a doua. Acest proiect are loc in cadrul festivalului cultural Strada de C’Arte, initiat anul trecut de Biblioteca Central Universitara “Carol I” (BCUB).

Micii participanti s-au putut inscrie la Atelierul de imprimare pe materiale textile, Atelierul de modelaj in lut, Atelierele de pictura si desen, dar au putut participa si la numeroase concursuri, fiind recompensati cu premii si diplome. Primul weekend s-a incheiat in ritmul povestilor, odata cu lansarea CD-ului Doinei Lavric, ”Povesti din Bucovina”. Evenimentul s-a bucurat de participarea renumitului artist traditional Grigore Lese. De asemenea, a fost lansata si campania de donare de carti “Fiecare copil  merita sa citeasca – Doneaza o carte”. Accesul la toate evenimentele a fost gratuit.

IMDD i-a invitat pentru a doua oara pe parinti, bunici si copii sa se bucure de activitati inedite, menite sa le incurajeze creavitatea si dezvoltarea imaginatiei. Atelierele si evenimentele propuse de IMDD, sub indrumarea specialistilor si cu sprijinul voluntarilor, au un scop educativ si ii incurajeaza pe parinti sa se implice in activitatile copiilor. In weekendul 22 - 23 septembrie au avut loc Atelierul de modelaj in lut, coordonat de scupltorul Giulian Dumitriu, Atelierul de imprimare pe materiale textile, coordonate de Alexandra Buduru  si Georgiana Tudor- absolvente UNARTE- Facultatea de Arte Decorative si Design, Atelierele de desen si pictura, concursuri cu premii, diplome si nu numai. Peste 300 de copii s-au implicat in activitatile propuse de IMDD la Strada Copiilor in acest weekend.

Alaturi de activitatile mentionate mai sus, duminica, 23 septembrie, IMDD a organizat lansarea CD-ului Doinei Lavric, ”Povesti din Bucovina”.

Doina Lavric, interpreta de muzica traditionala, care a sustinut spectacole  de muzica arhaica romaneasca, le-a oferit o lume de poveste si de povesti copiilor si parintilor prin cantec si armonii traditionale. Girgore Lese, invitatul special al lansarii, a mentionat: „Cand punem muzica pe CD, ea moare pentru o clipa. Noi nu interpretam muzica, nu o traducem, ci o citim.“, ulterior oferindu-i un dar de suflet Doine Lavric: „Zisul meu e cantare si vreau sa ii fac un dar Doinei, pe care o rog sa pastreze cantecul.“

Totodata,  IMDD a invitat toti participantii, trecatorii si vizitatorii sa doneze cel putin o carte in cadrul campaniei, in spatiul dedicat acesteia, pe Str.Boteanu nr.6 - Strada Copiilor. Toate cartile stranse in campanie vor fi donate catre doua organizatii non-guvernamentale: Asociatia ”Sfantul Stelian” si o alta organizatie pe care prietenii IMDD din reteaua Facebook o vor nominaliza in perioada 22 – 28 septembrie.

Activitatile de pe Strada Copiilor vor continua de miercuri, 26 septembrie, pana pe 29 septembrie. Astfel, IMDD ii invita pe copii sa se inscrie la Atelierul de lectura la iarba verde, Atelierul de imprimare pe materiale textile, Atelierele de modelaj si pictura, de desen, concursuri. De asemenea, urmatorul eveniment care va avea loc este a patra editie a dezbaterii Educatie la firul ierbii, cu tema “Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam?”. Dezbaterea va aduce fata in fata membrii ai societatii civile, specialisti din domeniu si decidenti politici. Aceasta va avea loc sambata, 29 septembrie.

Imagini si informatii in timp real pot fi regasite pe www.stradadecarte.ro, www.imdd.ro
sau
http://www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila.


Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila
Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie  la firul ierbii”  etc.

Istoric Strada Copiilor

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila a organizat in perioada 17/18 – 23/24 septembrie 2011 Strada Copiilor, in cadrul celui mai mare festival cultural in aer liber, Strada De C’Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”. In perioada mentionata, strada C.A. Rosetti a fost inchisa pentru trafic si deschisa copiilor si parintilor, care s-au putut implica in ateliere si concursuri de desen, pictura, scriere creativa, modelaj din plastilina si desen pe tricouri. Toate creatiile copiilor au fost recompensate cu premii si multa veselie.

Strada Copiilor a fost un eveniment de succes, care a adus in acelasi loc cateva sute de copii si parinti doritori sa petreaca timpul in aer liber, intr-un mod creativ si plin de surprize. Primele doua zile au fost marcate de atelierele si concursurile de desen, pictura si scriere creativa, avand drept teme “Care este personajul tau preferat?“ si “Care este locul de joaca preferat?”. Raspunsurile si creatiile micilor artisti au fost pe cat de pline de imaginatie, pe atat de artistic realizate. Nici parintii si bunicii nu au fost uitati, ei putand sa se inscrie la concursul pe echipe si sa realizeze impreuna cu cei mici desene si picturi pe panouri.


Sponsori ai evenimentului Strada de C’Arte: Orange, UniCredit Țiriac Bank, eMAG, Carpatcement, EximBank.
Promovat de: Radio Guerilla, RomaniaTV.
Parteneri strategici: Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Tecon, Tiger Security, Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania.
Parteneri media: 24 FUN, Antonescu PR&Consulting, 360 Revolution, Agentia de Carte, Metropotam.

Contact
Irina Draghici, Project Manager, office@imdd.ro / 0736626837
Steliana Moraru, PR Manager, office@imdd.ro / 0785263769