Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) transforma platoul din fata Bibliotecii Central Universitare “Carol I” (BCUB) in Strada Copiilor. In perioada 22 - 29 septembrie, in cadrul festivalului cultural in aer liber Strada de C’Arte organizat de Biblioteca Centrala Universitara ”Carol I”, IMDD ii invita pe cei mici, dar si pe cei mari sa ia parte la activitatile creative si educative pe care echipa le-a pregatit.

Astfel, participantii vor putea sa se inscrie la atelierele Tehnici de imprimare pe materiale textile, Modelaj in lut, Desen si pictura, dar si sa participe la dezbaterile Educatie la firul ierbii si la concursuri interactive. Anul acesta, va fi lansata si campania de donare de carti “Fiecare copil merita sa citeasca - Doneaza o carte!”. Printre invitatii speciali care se vor alatura participantilor se numara Grigore Lese, Doina Lavric, Virgil Parghel, Giulian Dimitriu si multi altii. Accesul la toate activitatile din program este gratuit. 

IMDD organizeaza a doua editie a Strazii Copiilor, invitandu-i pe copii, parinti, bunici sa faca echipa si sa descopere impreuna cum pot invata prin joc si joaca. Programul de anul acesta cuprinde o serie de activitati si evenimente menite sa le starneasca deopotriva imaginatia, creativitatea, dar si sa ii ajute sa descopere noi metode a petrece timp impreuna. Astfel, la Strada Copiilor, participantii se vor putea inscrie la numeroase ateliere care ii vor initia in tainele fiecarei arii artistice, aratandu-le tehnici, modele, materiale si instrumente ce pot fi utilizate. Acestea se va derula sub supravegherea si indrumarea specialistilor, dar si cu sprijinul voluntarilor IMDD.

De asemenea, anul acesta Strada Copiilor va gazdui si o serie de evenimente, precum prezentarea CD-ului Doinei Lavric - Poveste din Bucovina, care se va bucura de participarea lui Grigore Lese. A patra editie a dezbaterilor “Educatie la firul ierbii” se va derula tot pe Strada Copiilor. Tema propusa pentru aceasta este „Vrem o tara verde sau una neagra? Avem doar una. Cum procedam?”, si va aduce fata in fata membrii ai societatii civile, specialisti din domeniu si decidenti politici.

O noutate a acestei editii o reprezinta si campania de donare de carti, Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!. Intr-un spatiu special amenajat, toti vizitatorii vor putea dona carti, care ulterior vor fi oferite copiilor din doua organizatii nonguvernamentale. Alaturi de activitatile si evenimentele de mai sus, participantii la Strada Copiilor vor putea lua parte la  concursuri, vor putea picta si desena, indrumati de voluntarii IMDD.

Evenimentul Strada Copiilor este sustinut de Emag – sponsor principal. De asemenea, fiecare copil va primi dulciuri ce vor fi asigurate de Kandia Dulce.

Informatii si detalii despre program si despre derularea activitatilor pot fi regasite pe www.stradadecarte.ro si www.imdd.ro, dar si pe Facebook, pe http://www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila.


Istoric Strada Copiilor
Institutul de Management si Dezvoltare Durabila a organizat in perioada 17/18 – 23/24 septembrie 2011 Strada Copiilor, in cadrul celui mai mare festival cultural in aer liber, Strada De C’Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”. In perioada mentionata, strada C.A. Rosetti a fost inchisa pentru trafic si deschisa copiilor si parintilor, care s-au putut implica in ateliere si concursuri de desen, pictura, scriere creativa, modelaj din plastilina si desen pe tricouri. Toate creatiile copiilor au fost recompensate cu premii si multa veselie.

Strada Copiilor a fost un eveniment de succes, care a adus in acelasi loc cateva sute de copii si parinti doritori sa petreaca timpul in aer liber, intr-un mod creativ si plin de surprize. Primele doua zile au fost marcate de atelierele si concursurile de desen, pictura si scriere creativa, avand drept teme “Care este personajul tau preferat?“ si “Care este locul de joaca preferat?”. Raspunsurile si creatiile micilor artisti au fost pe cat de pline de imaginatie, pe atat de artistic realizate. Nici parintii si bunicii nu au fost uitati, ei putand sa se inscrie la concursul pe echipe si sa realizeze impreuna cu cei mici desene si picturi pe panouri.

Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie  la firul ierbii”  etc.

Sponsori ai evenimentului Strada de C’Arte: Orange, UniCredit Țiriac Bank, eMAG, Carpatcement, EximBank.
Promovat de: Radio Guerilla, RomaniaTV.
Parteneri strategici: Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Tecon, Tiger Security, Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania.
Parteneri media: 24 FUN, Antonescu PR&Consulting, 360 Revolution, Agentia de Carte, Metropotam.

Contact

Irina Draghici, Project Manager Institutul de Management si Dezvoltare Durabila, office@imdd.ro/ 0736626837
Steliana Moraru - PR Manager, office@imdd.ro / 0785263769