Maine, 14 octombrie 2010, Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu sprijinul Primariei Capitalei, lanseaza al cincilea centru de biciclete gratuite pentru studenti, din programul ,,StudentObike”, la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Lansarea acestui centru are loc si cu sprijinul conducerii Academiei de Studii Economice Bucuresti si al Senatului Studentesc ASE.

Evenimentul de lansare va incepe la ora 12:00 si se va desfasura in complexul studentesc ,,Moxa’’ (zona Calea Victoriei: strada Moxa Mihail, nr. 11).

La evenimentul vor participa Sorin Oprescu - primarul general al Capitalei, Ion Gheorghe Rosca - rector Academia de Studii Economice Bucuresti, Ioan-Radu Petrariu - presedinte Senatul Studentesc al Academiei de Studii Economice Bucuresti, Magda Sandulescu - director Raiffeisen Bank Directia Management Pasive si Corneliu Belciug - director de programe Green Revolution.

,,Credem ca putem avea o viata mai sanatoasa si un oras curat reinvatand sa folosim bicicleta. Din acest motiv am ales sa dezvoltam un proiect special dedicat studentilor, prin care sa le oferim sansa de a se obisnui cu bicicleta ca un mijloc sanatos si eficient de transport alternativ. Ne dorim ca acest proiect sa educe tinerii in spiritul responsabilitatii fata de mediu si fata de aerul inconjurator", a declarat Corina Vasile, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

,,Educatia ecologica este misiunea cea mai importanta a Asociatiei Green Revolution. StudenObike se adreseaza studentilor si vizeaza responsabilizarea acestora fata de mediu. Le oferim tinerilor posibilitatea imbinarii utilului cu placutul: alegerea unui mijloc alternativ de transport, sanatos si prietenos cu mediu si o modalitate placuta de a face sport”,a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.


100 de biciclete gratuite pentru studentii ASE


Studentii ASE-ului vor putea pedala gratis pe cele 100 de biciclete StudentObike chiar incepand de maine.

Cele doua centre din care se pot inchiria biciclete sunt localizat in complexele studentesti ale ASE-ului: Moxa si Belvedere (zona Regie, cartier Crangasi).

Bicicletele vor putea fi folosite de studenti atat in campusul universitar cat si in afara acestuia. Acestea pot fi inchiriate in orice zi a saptamanii, inclusiv in week-end, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.


Despre StudentObike
StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor.

Proiectul se va desfasura in perioada octombrie 2010 – septembrie 2011.

StudentObike a fost implementat deja in Bucuresti la Universitatea Politehnica iar in tara in campusurile ,,Memorandului’’ din Brasov, ,,Hasdeu’’ din Cluj-Napoca si ,,Tudor Vladimirescu’’, din Iasi.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor un total de 500 de biciclete: 200 de biciclete in Bucuresti si 300 de biciclete in Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu  sprijinul Primariei Generale a Capitalei, Primariei Municipiului Brasov, Primariei Municipiului Cluj Napoca, Primariei Municipiului Iasi, Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Universitatii Politehnica din Bucuresti, Universitatii Transilvania din Brasov si Universitatii Tehnice din Iasi.


Despre organizatori:

Asociatia Green Revolution s-a infiintat in anul 2009, promovand ecologia urbana si punand in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Asociatia Green Revolution a realizat, alaturi de Primaria Capitalei, programul ,,Capitala Creste Verde” si a initiat doua proiecte de lege, Legea Picnicului si Legea Colectarii selective in institutiile publice (Legea 132/2010). De asemenea, Asociatia Green Revolution a organizat mai multe seminarii si conferinte, putand fi amintite ,,Romania in drum spre Copenhaga”, ,,Romania si schimbarile climatice”, ,,Romania intre Copenhaga si Cancun”, realizate in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Nu in ultimul rand, Asociatia Green Revolution este organizatoarea primului proiect de bike-sharing gratuit din Romania, ,,La Pedale”, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1. Din mai 2010, Asociatia Green Revolution a demarat primul si cel mai important proiect national de bike-sharing gratuit, ,,I’Velo”, in parteneriat cu Raiffeisen Bank. Proiectul de bucura de un real succes: 200.000 de utilizatori in primele cinci luni dupa lansare.
Pentru mai multe informatii despre Asociatia Green Revolution, va rugam accesati www.greenrevolution.ro.

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 500 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).
Raiffeisen Bank deserveste aproape 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri. Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. Friedrich Wilhelm Raiffeisen, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pe segmentul corporatist, Raiffeisen Bank deserveste peste 6.800 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare. De asemenea, banca are reprezentanti in 8 centre regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora оn orice zona a tarii.
De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.
Pentru mai multe informatii despre Raiffeisen Bank, va rugam accesati http://www.raiffeisen.ro/.

Pentru alte informatii, va sta la dispozitie:
Amalia Precup
- Communication Officer –
Green Revolution
Phone: 021/310.63.97   
Fax: 021/316.28 23
Mobile: 0728.132.977
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro
Website: www.greenrevolution.ro