200 de inotatori au participat la cea de-a patra editie a Swimathon Cluj, un eveniment sportiv de strangere de fonduri, care face parte din platforma Swimathon de atragere de resurse pentru cauzele comunitatii, dezvoltata de Fundatia Comunitara Cluj.
Evenimentul s-a desfasurat sambata, 7 iulie, la Complexul de Natatie âUniversitasâ al Universitatii âBabes-Bolyaiâ, de la ora 9.30 la ora 18.30.
Anul acesta, au fost inscrise la Swimathon Cluj 20 de proiecte, din domenii diferite, cum ar fi educatie si tineri, sanatate si terapii speciale, dezvoltare personala, antreprenoriat social, mediu, ecologie, sport si protectia animalelor. Aceste initiative au fost propuse de organizatii si grupuri de initiativa â unele dintre ele prezente âprin traditieâ la Swimathon Cluj â si sunt reprezentate de inotatori cu varste si profiluri diverse. Astfel, exista echipe alcatuite exclusiv din copii, echipe cu peste 50 de inotatori, stafete formate din tata si fiu, echipe alcatuite din angajatii unor companii, inotatori din presa locala si oameni de afaceri:
âSwimathon-ul este o platforma deschisa intregii comunitati si permite implicarea unui numar mare de oameni, cu motivatii si resurse diverse. Evenimentul a crescut exponential de la un an la altul, atat in ceea ce priveste numarul de proiecte inscrise si al inotatorilor, cat si al sustinatorilor, respectiv al sumelor atrase pentru aceste cauze. Toate acestea se reflecta si in obiectivul financiar de anul acesta al Swimathon-ului, de 155.000 de lei, calculat pe baza bugetelor proiectelor inscriseâ,subliniaza Simona Serban, directorul executiv al Fundatiei Comunitare Cluj si managerul evenimentului.
Cei 200 de inotatori inscrisi la editia 2012 a Swimathon Cluj au fost repartizati pe cele sapte culoare de inot ale bazinului din cadrul Complexului de Natatie âUniversitasâ, in sapte runde de inot de cate 60 de minute. Inotatorii si-au promovat participarea la Swimathon Cluj in cadrul propriilor campanii, prin care si-au atras donatori care le sustin fiecare lungime de bazin parcursa cu diferite sume (ex.: 1 leu x 30 de lungimi, 3 lei x 40 de lungimi), respectiv cu sume fixe pentru intreaga lor evolutie (ex. 100 lei/participare). Evenimentul de maine este deschis publicului, iar sustinatorii pot face donatii pentru proiectele preferate direct la masa organizatorilor.
De asemenea, s-au putut face si plati online, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile si informatii despre proiecte si inotatori: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Platile pot fi efectuate si dupa eveniment, iar campania de strangere de fonduri va continua pana la finalul lunii iulie.
In cele trei editii ale Swimathon-ului, FCC a strans in total 200.000 de lei, de la 1.000 de sustinatori, pentru 23 de proiecte destinate comunitatii.
###
Despre Fundatia Comunitara Cluj
Fundatia Comunitara Cluj pune in legatura nevoile si resursele Clujului. Stimulam implicarea si initiativa companiilor cu interes local si a clujenilor, pentru un oras in care sa iti faca placere sa locuiesti, sa iti cresti copiii, sa studiezi. Valorile noastre sunt: transparenta, profesionalismul, parteneriatul si impactul pe termen lung. In perioada 2008-2011, am acordat finantari in valoare totala peste 771.000 de lei pentru 116 proiecte ale comunitatii clujene si pentru 91 de burse, pentru elevi si studenti.