In perioada imediat urmatoare, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar se vor afla in prima vacanta a anului scolar. Cu aceasta ocazie, Teatrul Ion Creanga, Editura Egmont si Asociatia LumeBuna prin proiectul Calatorie educativa in lumea satului, vin intampinarea lor, oferindu-le alternative pentru petrecerea timpului liber.                                           

Sub egida “Educatie, Cultura. Creativitate. in lumea celor mici”, cele trei organizatii au pornit un parteneriat menit sa aduca celor mici bucurii si momente frumoase pe parcursul vacantei de toamna. O serie de scoli, centre de plasament si gradinite din intreaga tara vor primi reviste cu dvd-uri si carti spre a fi oferite claselor primare, iar Teatrul Ion Creanga programeaza cele mai indragite spectacole ale sale in aceasta perioada. Totodata, in weekendul 3-4 noiembrie, copiii insotiti de parintii lor la sala de spectacole, vor primi reviste cu dvd-uri, puse la dispozitie de Editura Egmont.                                   

Lista scolilor, centrelor de plasament si a gradinitelor este compusa din parteneri cu traditie ai celor 3 organizatii, institutii cu care Teatrul Ion Creanga, Editura Egmont si Asociatia LumeBuna au mai colaborat de-a lungul timpului in diverse imprejurari si le cunosc nevoile. Acestea sunt:
Gradinita 203, Bucuresti
Gradinita 50, Bucuresti
Gradinita nr. 8 "Licurici", Bucuresti
Scoala nr. 19 "Tudor Arghezi", Bucuresti
Euclid Afterschool din Bucuresti
Scoala Centrala, Bucuresti
Scoala nr. 98 "Avram Iancu", Bucuresti
Scoala nr. 120 "Martisor,  Bucuresti
Scoala nr. 129 "Elena Farago", Bucuresti
Centrul Copii Strazii de la Secuilor
Centrul primire-urgente copii abuzati,Bucuresti
Scoala nr.19, Bucuresti
Scoala nr. 3, Bucuresti
Scoala nr. 192, Bucuresti
Scoala nr. 186, Bucuresti
Gradinita Miruna, Bucuresti
Scoala din Brebu, Prahova
Scoala din Vatra Dornei, Suceava

Totodata, pe langa aceasta campanie, Teatrul Ion Creanga asteapta micutii si pe perioada vacantei la Teatrul povestilor pentru intreaga familie. Programul spectacolelor poate fi urmarit pe www.teatrulioncreanga.ro si pe pagina de Facebook Teatrul Ion Creanga. In weekendul 3-4 noiembrie, cei care vor veni la reprezentatii, vor primi in dar reviste cu dvd-uri, oferite de Editura Egmont.

Sa ne bucuram de prima vacanta, dar sa ne petrecem timpul liber cu folos!

***
Teatrul Ion Creanga este o institutie publica de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si finantat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea si promova spectacole de teatru de inalta valoare artistica, de a coordona si implementa programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic, destinate copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, parintilor sau tutorilor legali. Parteneri media ai Teatrului Ion Creanga: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinite.com, GradiniteBucuresti.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, RFI Romania, SuperBebe, UrbanKid.

Egmont Romania este liderul publicatiilor pentru copii in Romania, fiind detinatoare a drepturilor de publicare sub licenta celebrelor companii Disney, Mattel, Sanrio, Hasbro. O multime de povesti clasice de succes se regasesc printre titlurile lansate de Egmont: 101 Dalmatieni, Doamna si Vagabondul, Lion King, “Cenusareasa”, “Frumoasa si Bestia”, “Cartea Junglei”, “Mica Sirena”, etc. In ceea ce priveste segmentul publicatiilor pentru copii, Egmont reprezinta o importanta forta editoriala, publicand peste 15 reviste (lunare sau bilunare), dintre care le amintim pe: “Princess”, “Masini”, “Tinkerbell”, “My Little Pony”, “Hot Wheels”, “Thomas”, “Barbie”, “Monster High”, “Tom si Jerry”, “Spider-Man”, “Hello Kitty”. De asemenea, filmele de succes din ultimii ani, adresate copiilor, au fost marcate de catre Editura Egmont prin  lansarea a cel putin unei publicatii (“Masini”, “Neinfricata”, “Tangled”, “Epoca de Gheata 4”, “Printesa si broscoiul”, “Piratii din Caraibe”, etc).

Asociatia LumeBuna, proiectul Calatorie educativa in lumea satului este un proiect educative avand ca misiune: crearea de programe educative ca sursa de inspiratie in educatia copiilor din mediul urban si rural – programe ce au rolul de a dezvolta potentialul creativ al acestora, de a-I provoca sa descopere natura si lumea satului - prin bucuria activitatilor ludice. Proiectul a debutat in 2011 - iar drumul prin frumoasa lume a satului a poposit pana in prezent in 3 sate si a facut fericiti peste 250 de micuti, (re)descoperind BUCURIA JOCURILOR! Copiii beneficiari ai proiectului se bucura de zeci de activitati de educatie non-formala, carnaval, excursii la sat, concursuri si premii surpriza. Parteneri in proiect: ECDL, Editura Egmont, InfomediaPro, Asociatia ROI, Itsy Bitsy si Romania Pozitiva. Urmariti itinerariul proiectului si gustati din bucuria copilariei: http://calatorieeducativa.wordpress.com si Facebook: calatorieeducativainlumeasatului

***