Asociația Se Poate recrutează în cadrul proiectului internațional Virago, 4 tinere care să participe la un proces transformațional de leadership feminin și cetățenie activă – Virago Academy. Proiectul este co-finanțat prin programul Erasmus+, apelul European Youth Together și își propune participarea civică a tinerelor din 5 state membre ale UE și 1 țară candidată și promovarea cetățeniei active europene și a valorilor europene.
 
Virago Academy este un program intensiv de leadership, cetățenie activă, antreprenoriat, participare democratică, incluziune socială și egalitate de gen și se adresează tinerelor din România, Bulgaria, Turcia, Estonia, Italia și Spania care își doresc să devină lideri activi, orientați către implicare în comunitățile din care fac parte. Asociația Se Poate recrutează 4 tinere cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani, cu experiență de minimum un an în proiecte de tineret pentru a se alătura în calitate multiplicatori și traineri. Participarea este o oportunitate de dezvoltare și conectare atât la nivel național, cât și la nivel European. Tinerele interesate de program sunt rugate să completeze formularul de aplicație până la de 30 iunie 2020.  
 
“Cred că un lider adevărat crește și formează alți lideri în comunitățile în care activează. Astfel, proiectul Virago este o inițiativă prin care ne dorim să încurajăm participarea civică a tinerelor femei în procese democratice și în societate prin intermediul programelor educaționale ale Virago Academy“, a declarat Daniel Enăchescu, președinte al Asociației Se Poate. 
  
Tinerele selectate vor participa la un training introductiv de 3 zile în Estonia în perioadă 17-19 septembrie 2020 pe tematici legate de valori europene, leadership și educație non-formală pentru tineri și vor primi mentorat și sprijin de la o echipa multidisciplinară pentru organiza și facilita alături de o echipă multidisciplinară evenimente locale pe teme despre leadership și participare civică, promovarea strategiei de tineret 2019-2027, scriere și implementare de proiecte, participarea și implicarea pe platformă online a proiectului care promovează dialogul și valorile europene. Evenimentele vor fi sub formă de ateliere de lucru sau world-cafeuri, iar materialele vor fi dezvoltate împreună cu echipă de proiect și vor avea loc în perioadă octombrie 2020 – octombrie 2021. 
 
Proiectul Virago este coordonat de către Asociația Se Poate în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului din Bulgaria, Paralel Silistra Bulgaria, Mine Vaganti (Italia), Ayuntamiento de Medina del Campo (Spania), Youth in Science and Business Foundation (Estonia) și Universitatea Osmaniye Korkut Ata (Turcia) și este co-finanțat prin programul Erasmus+, apelul European Youth Together 2019.