Pro Vobis  - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat caută bibliotecari publici și lucrători de tineret dispuși să contribuie la o lume mai bună. Pornind de la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, adoptată de către cele 193 de state membre ONU, s-a dezvoltat o promisiune globală – cea de a milita și lupta pentru cele 17 Obiective Globale – obiective care vizează provocările cele mai mari cu care se confruntă societatea, începând cu sărăcia, educația, locuirea decentă și chiar sustenabilitatea.
 
Pentru că de multe ori, deși avem intenții bune și ne dorim să contribuim, nu știm de unde am putea să începem să schimbăm în mod pozitiv comunitățile din care facem parte, lansăm cursul de formare „Obiectivele Globale – Ce trebuie să știi?”, în perioada 26-29 noiembrie 2019. 
 
Timp de două zile și jumătate, împreună cu 10 bibliotecari publici și 10 lucrători de tineret, vom explora moduri prin care putem contribui la îndeplinirea Obiectivelor Globale, punând accentul pe dreptul la o locuire decentă. Vom descoperi elementele planificării unui eveniment de succes și vom urma pașii din managementul voluntarilor, pentru a-i putea aduce și pe alții mai aproape de misiunea noastră.
 
Pentru a participa la evenimentul „Obiectivele Globale – Ce trebuie să știi?” este necesară completarea formularul de înregistrare
 
Conținutul cursului de formare va avea o formă practică, fiind livrat prin metode interactive și non-formale și va aborda următoarele teme:
  • Ce sunt Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și ce legătură au cu noi?
  • Obiectivul 11 – Orașe sustenabile – problematica locuirii – global versus local
  • Voluntariat pentru dezvoltare internațională
  • Recrutarea și motivarea altora pentru a face voluntariat pentru Obiectivele Globale
  • Organizarea de evenimente și promovarea în comunitate
  • Bune practici în evenimente/campanii creative de promovare a Obiectivelor Globale
  • Despre comunicare – instrumente simple și gratuite
  • Costurile de cazare, mesele și pauzele de cafea sunt acoperite de către organizatori iar transportul poate fi decontat în limita a 150 RON. Evenimentul va avea loc la Pensiunea Valea Paradisului, Măguri-Răcătău, județul Cluj, aducând împreună persoane din toată țara care doresc să facă o schimbare în comunitățile lor.