Înscrie-ți filmul la Super9! Dacă ești la liceu și pasionat de cinema, așteptăm filmul tău pentru Super9 până pe 1 martie. Te poți înscrie la una dintre următoarele secțiuni:
• Competiția Națională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film);
• Competiția Națională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film);
• Workshop Friends (filme realizate în ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Let’s Go Digital);
• Festival Friends (filme realizate de foști participanți la Super care acum nu mai sunt liceeni).
Regulamentul și detaliile se găsesc aici, asigură-te că ai citit cu atenție înainte de a te înscrie. Înscrierile pentru toate categoriile se fac prin filmfreeway.
Super9 va avea loc în vară, la București. Regizorii filmelor selectate vor putea participa la festival. Super va acoperi o parte din costurile deplasării/ cazării în București, în cazul în care participanții sunt din alte orașe.
Super9 este un exercițiu de reimaginare. Am scris manifestul ediției din acest an încercâd să creăm un spațiu cât mai sigur de explorare, care să ne îndepărteze de „rețetele de succes deja testate și aprobate”, dar care să ne apropie de trăirile noastre și ale celor din jurul nostru.
Ce vrea Super9 să vadă?
1. Artă personală, care vorbește cu și despre tine.
1. Artă personală, care vorbește cu și despre tine.
2. Artă care să spună pe nume stărilor prin care treci și trecem cu toții.
3. Artă care să vorbească simultan despre tristețea, frustrarea, excesele, furia, bucuria, iubirea, extazul, abuzurile din viața adolescenților, prieteniile legate din nevoia de a rezista, neînțelegerile și solidarizările de acasă și de la liceu.
4. Artă care să vorbească despre tine și despre cei ca tine.
5. Artă care înțelege că nimic nu este alb sau negru, bun sau rău, fericit sau trist, corect sau greșit, și care vorbește despre zonele gri și nuanțele din existența noastră.
6. Filme care nu respectă structurile hollywoodiene de a filma. Filme care vor să aibă o limbă a lor sau a spațiului de unde provin.
7. Artă poetică, experimentală, video-jurnale, video-eseuri, poeme video.
8. Artă care nu se ferește de clișee și care își propune să se joace cu ele.
9. Artă intimă, vie, pe care o poți simți și de care ai nevoie atunci când ești pus/ă la zid de părinți, profesori, colegi.
10. Oameni care stau lângă arta lor cu sensibilitate, empatie, curiozitate și curaj.